Annons

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 9 FOKUSERA med Vipassana meditation

Heeeeeej underbara ni! Dags för dag 9 i vår härliga utmaning. Vi fortsätter med en sittande meditation som ger oss fokus.
 
Idag är det dags för Vipassana-meditationen vilket är en teknik jag använder dagligen – den har förändrat mitt liv och verkligen lärt mig att lyssna på min kropp.

Annons

Målet med Vipassana-meditation är att lära känna verkligheten som den är, och för att göra det använder vi våra kroppsförnimmelser (det vill säga det vi känner i kroppen). Kroppen är ständigt full av förnimmelser som vi oftast inte är medvetna om (eftersom vi är upptagna med annat). I Vipassana-meditationen ger vi kroppen vår totala uppmärksamhet, vilket gör att förnimmelserna blir uppenbara och vi börjar känna en massa saker. Varför är dessa kroppsförnimmelser intressanta, kan man fråga sig? Jo, för genom dem kan vi bli medvetna om att den fysiska upplevelsen och den mentala reaktionen är två olika processer. Vi reagerar nämligen oftast automatiskt beroende på om förnimmelsen är behaglig, obehaglig eller neutral.
 
Alla dessa känslor är endast mentala reaktioner på vår fysiska upplevelse och orsaken till att vi är i ständig konflikt med tillvaron – att vi alltid försöker förändra vårt liv, att vi aldrig är nöjda med det som är. Med hjälp av Vipassana-meditationen lär vi oss att särskilja dessa två processer (förnimmelser och reaktioner) och får då möjlighet att släppa taget om reaktionerna för att istället möta verkligheten som den är.
 
I vårt vardagliga liv får vi så mycket intryck hela tiden och då är det svårt att isolera vad som är vad. Får vi en kroppsförnimmelse i form av exempelvis ett myggbett på armen, så reagerar vi ofta med motvilja och kliar oss automatiskt.
 
När vi istället sitter still med slutna ögon och är helt närvarande i hur kroppen känns (hur förnimmelserna förändras hela tiden) blir vi medvetna om när den där myggan biter oss kan vi välja hur vi vill reagera och lägga märke till att det är just motviljan till myggbettet (och inte själva myggbettet) som får oss att må dåligt. Lyckas vi släppa motviljan och låta myggbettet vara ifred kommer vi att märka hur kliandet går över av sig självt – att vi inte hela tiden behöver agera och kontrollera vår verklighet, utan att vi kan luta oss tillbaka och låta den vara som den är.
 
ANICCA – allt förändras hela tiden. Nyckeln till Vipassana (och kanske livet i stort) är helt enkelt att lära sig att behålla ”sinnesjämvikt” oberoende av yttre omständigheter.
 
vipassana meditation
Gör så här

Annons
 1. Lyssna på kroppen. Är den full av rastlöshet eller redo att sitta direkt? Om det första stämmer börja gärna med shaking eller solhälsningar. Om du är lugn fortsätt direkt till steg två.
 2. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
 1. Blunda och slappna av i kroppen.
 2. Låt andetaget vara naturligt, in och ut genom näsan.
 3. För uppmärksamheten till toppen av huvudet (fontanellen) och notera vilka förnimmelser som finns där (värme, kyla, tyngd, vibrationer …). Tillåt dessa förnimmelser att vara som de är utan att döma eller försöka förändra dem.
 4. Låt sedan uppmärksamheten vandra ner längs kroppen till pannan, ögonbrynen, tinningarna och så vidare. Notera vilka förnimmelser respektive område ger.
 5. Del för del, bit för bit, flytta uppmärksamheten längs med hela din kropp.
 6. När du kommer till tårna för du uppmärksamheten i motsatt riktning (från tårna till toppen av huvudet), del för del, bit för bit.
 7. Var medveten om vilka tankar och känslor som dyker upp men försök att inte reagera på dem, behåll din sinnesjämvikt. Låt allting vara som det är, men var medveten.
 8. Om det är många tankar, ta några lite djupare och mer kontrollerade andetag för att därefter återgå till naturlig andning och förnimmelserna i kroppen.
Annons

 
Nåååå, hur mår din kropp just nu? Kunde du vara med alla spännande förnimmelser i kroppen eller tog tankarna över fullständigt? Ser fram emot att läsa era kommentarer!
 
#lärdiglyssnapådinkropp
 
L O V E

Dela på:

234 kommentarer till “LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 9 FOKUSERA med Vipassana meditation”

 1. Elena @yogini.elena skriver: 13 mars, 2017

  Så vackert skrivet! Jag ber just nu om sinnesro. Helgen, veckan, ja, egentligen det här året och de senaste åren har nog helt enkelt varit för mycket för mig. Jag har ångat på, följt mina och andras snabba reaktioner. Aldrig stannar jag upp och bara känner, observerar och låter det vara som det faktiskt är. Men jag ber om det. Jag jobbar på det. Jag vet ju att det funkar. Kroppen och hjärnan, kanske är det egot, stretar emot. Det ironiska är ju att jag inte vill tappa kontrollen. Men det är just det som gör att jag aldrig får sinnesro och just tappar kontrollen. Tack Josefine för den här delen av utmaningen. Och just dagens meditation. Ska sätta mig med den nu. Tips på att fötterna inte ska somna? Kram!


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Godmorgon 💗
   Känner igen kontrollbehovet, men just i meditationer så klarar jag hyfsat (efter en del övning) att släppa kontrollen och glida med. Behöver jobba på att inte dras med i tankar dock 🙃
   Gällande sovande fötter – är det när du sitter med korslagda ben eller oavsett? Jag tänker att du kan göra på två sätt:
   * se det som en del i övningen, acceptera det som det är och ta dig igenom.
   * sitt i en annan ställning. När jag kroppsscannar (denna meditation) så brukar jag vanligtvis ligga ner, men också sitta på en stol eller en fåtölj med benen ner fungerar. Testa dig fram till vilken position som känns bäst. Kanske prova att sitta med ryggen mot en vägg och benen rakt ut.
   Hoppas du fick en fin meditation, med eller utan sovande fötter 😌 Ha en fin dag! 🙏🏻💗


  2. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Åh tack så mycket finaste för din ärlig och sårbar delning! Jag känner så väl igen med kontroll, att jag trodde och tror att jag har kontroll. Jag läste att du ber, genom bön har jag lämnat/lämnar över och släpper taget om kontrollen till någonting större som egentligen är den som har kontrollen 😃❤ Läskigt men så skönt när jag hoppar från klippan uran kontroll-ryggsäcken och tar emot vad som än händer. Många kramar! ❤ 😘


  3. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Prova att sitta gränsle över ett bolster eller en kudde, det har hjälpt mig.
   Tack för att du är så ärlig i din delning, tror att många kan känna igen sig. Att meditera kan vara svårt hur mycket vi än vill, svårt att släppa taget, svårt att sitta …
   <3 <3 <3


   1. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

    👌🏻❤️


  4. Oscar Gustafssoninstagram.com skriver: 13 mars, 2017

   Hoppas att det löste sig med de somnade fötterna ✌️😁


 2. Elena @yogini.elena skriver: 13 mars, 2017

  Fortsättning, nu är den alltså gjord. Jag gick igenom kroppen. Med sonen vid min sida. Jag började gå igenom kroppen. Halsen visade att den ville att jag skulle ändra på något. Svalde, harklade, den ville inte släppa taget. Jag gick vidare och tankar på jobbet kom upp. Jag gick vidare och flera delar kändes bra. Men andra drog till sig uppmärksamhet även fast det inte var deras tur. Som när jag var nere vid fötterna så ville ryggen ha uppmärksamhet. Och nacken. Och sen fötterna. Hoppade liksom runt ett tag tills jag sen återgick till att systematiskt gå igenom kroppen. En sån bra meditation!! Se vad som faktiskt är 🦋 Och uppmärksamma att det här måste jag verkligen träna på.


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Tack för att du delar med dig 🙏🏻💗


  2. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   💛💛💛


  3. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Ja! 😁 Tack så mycket för din beskrivning! Stämmer så väl med min upplevelse. Så skön! ❤🕉


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Gillar din ärliga beskrivning! Helt underbar 🙂 Ha en bra dag!


  5. Oscar Gustafssoninstagram.com skriver: 13 mars, 2017

   Vad roligt med en uppdatering 😁✌️


 3. Barbrobarbro-dagenidagdenrdin.blogspot.com skriver: 13 mars, 2017

  Godmorgon! Jaha, det blev några turer igenom kroppen! Försökte verkligen känna varje liten kroppsdel. Känna och acceptera. Acceptera molvärken i ländryggen, acceptera klådan från exemet i nacken. Jag tror att jag har sinnesjämvikt i mitt liv och i min kropp. Känner otrolig tacksamhet över livet. Men föredrar att meditera med ”fötterna i vattenbrynet” som jag mentalt gjorde igår. Dock spännande att få prova olika sätt! Se där, ytterligare något att vara tacksam för! Lev väl!!


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Härligt att du testar olika, fin övning i övningen liksom 😌 Ha en fin dag 💖


  2. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Underbart att få känna tacksamhet! ❤🕉


  3. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Tacksamhet föder gränslös kärlek <3 <3 <3


 4. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

  Härlig start med hundpromenad innan dagens övning 😊 Månen va så vacker över Mälarens is ✨
  Dagens övning va perfekt för mig, hade en stresskänsla i bröstet som försvann under meditationen. Jag försökte andas in i området för att få den att släppa och det lyckades 😊
  Hade någon minut över när jag kört igenom hela kroppen upp, ner och sen tillbaka. Ägnade sista minuten åt att ”andas in genom toppen av huvudet” och få andetaget att gå som en våg genom kroppen, ut genom fotsulorna och sen nästa andetag åt andra hållet ( dvs nerifrån och upp) ut genom toppen av huvudet – gjorde några rundor av det och det ger mig en magisk känsla 😌 så härligt!
  Ha en underbar dag 🙏🏻💖✨


  1. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   Så underbartunderbar ✨💛


  2. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Så underbart det låter! ❤🕉


  3. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Underbart! <3


  4. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Åh så skönt det lät🙏🏻❤️ Kramar


  5. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Åh vad fint och fantastiskt det låter. Tack för din delning som ger mig sån inspiration att fortsätta försöka slappna av. Jag ska lyckas en dag. Och då kommer jag vara så lycklig. Tack och kram 💖💖💖


 5. Siiriinstagram.com skriver: 13 mars, 2017

  Halåj,
  Vad härligt. Att få börja måndagen med 15min meditation. Att jag var med i utmaningen i oktober har hjälpt mig massor på vägen: då var det svårt att sitta stilla i 5min, nu hade man gärna suttit 15min till. 😊
  När jag sätter mig det första jag gör är det häftigt att känna hur kroppen vaknar sakta men säkert. För varje gång jag passerar ett visst ställe i kroppen, som höftböjarna tex, känns de lite mer öppna. Jag hittade ett lugn och en närvaro. En häftig upplevelse av små förändringar. ❤️
  Kramar


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Åh så skönt! Tack så mycket för din delning! ❤🕉


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Åh! Bästa känslan 🙂 Vilken härlig stund du fick


 6. Jonna skriver: 13 mars, 2017

  Hej alla fina!
  Jag ska vara ärlig och säga att helgens utmaningar har blivit lidande. Dels för att det råder magsjuka hos mina barn, men också för att jag känt en stark olust. Jag vet inte vad det beror på, kanske är jag rädd att starka känslor ska blossa upp under meditation och yoga, kanske är det bara så man känner ibland är. Jag försöker att bara låta det vara så, utan att döma mig själv eller det jag känner. Idag vaknade jag upp med en helt annat känsla, fylld av lust och gjorde utmaningen direkt när jag vaknade! Hade lite svårt att hålla kvar uppmärksamheten, tankarna ville vandra och det började plötsligt klia på olika ställen på kroppen. Jag försökte låta bli att klia och liksom bara uppmärksamma att det kliade, men i början gick det inte. När jag hade kommit ner till tårna och började gå uppåt igen släppte det och jag kunde vända all min uppmärksamhet inåt och jag kände hur kroppen slappnade av och blev tung och närvarande. Det blev en bra start på denna veckan och jag är glad att lusten kom tillbaka! Ha en härlig måndag 💜


  1. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   Tack för att du delar med dig. Du är så bra som tog dig tiden till meditation idag 💛


  2. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Ja! 😃 Precis så att låta det bara vara. Underbart att du har fått en fin start idag! Jag tänker att utan det där olustiga och mörka finns inte heller det lustfyllda och ljuset. Kramar! ❤🕉


  3. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Wow, du utmanar dig själv! Häftigt 🙂 Riktigt grymt
   Underbart att du landade och fick en fin upplevelse


  4. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Fint att du är tillbaka ❤️ Njut av din måndag.


  5. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   🙌🏻❤️🙌🏻❤️


 7. Hannayogabyhanna.wordpress.com skriver: 13 mars, 2017

  God morgon allihopa! Jag brukar göra denna när jag ska lägga mig. Ett perfekt sätt att koppla av
  Idag startade jag dock dagen med denna. Gjorde den i sängen innan jag klev upp. Satte på klockan på 15 min. Tror det hann gå 3 min sedan hade jag två små barn som kom klättrandes- god morgon mamma! Jag kände irritationen komma. Inser sedan att detta är ju min verklighet. Jag har två små barn och då finns det liksom inte tid för 15 min ostörd meditation. Gilla läget helt enkelt.
  Så det fick bli lite solhälsningar framför bollibompa. Fungerar det också ❤😀😂
  Jag gör ett nytt försök ikväll…
  Hoppas alla får en bra start på denna vecka.


  1. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   Haha underbar barn 💛


   1. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

    Underbara barn*


  2. Jonna skriver: 13 mars, 2017

   Känner igen mig så väl i det som du skriver! Hoppas du får en stund för dig själv ikväll istället 😊💜


  3. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Igenkännande även med ett stort barn ❤ då får jag öva acceptans. ❤🕉


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Livet kom emellan 🙂
   Jag brukar också göra denna meditation främst på kvällen, så skön. Går alldeles utmärkt att göra liggande, i sängen. Ha en bra dag!


  5. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Love ❤️


 8. Lisa (Instagram: freepiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

  Morron 💛 måndag idag, ny vecka och nya möjligheter ✨ jag har alltid haft svårt för stilla meditation men idag gjorde jag det direkt på morgonen och det gick faktiskt bra. Efter klockan pep efter en kvart så satt jag bara kvar å njöt av lugnet. Sån skön känsla. Dock var de svårt i början för tankarna hamnade överallt förutom dit dom skulle. Men var skönt att skanna igenom kroppen och verkligen möta allt man känner. Man hittar hem 💕 ha en fantastisk dag vänner 😘😘


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Skönt! Tack det samma! 😍🕉


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Ha en alldeles ljuvlig dag du med. Hoppas solen skiner på dig!


  3. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek skatt ✨💛❤💛✨


 9. Karin O skriver: 13 mars, 2017

  Godmorgon…Jag är så fylld av tacksamhet över att yogan finns med i mitt liv….jag förvånas ofta över vad det är som gör det så svårt att leva i medveten närvaro..även om det har varit ett verktyg för mig i flera år så kan det kännas så otroligt långt borta..för att sedan egentligen bara ligga ett yogapass bort…alltid lika underbart och skönt att känna att man är tillbaka och landar i mer medveten närvaro med livet som gåva….Vipassana meditationen är spännande…..det var mycket jobbtankar som surrade….näsan kliade..magen kurrade..spännande övning….önskar er en fin dag..
  All kärlek


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Tack det samma! ❤❤🕉


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Härligt!
   Känner igen mig i det du beskriver med närvaro. Jag märker också hur flyktig den kan bli när tempot ökar och stressen runt ikring blir påtaglig. Ett yogapass bort … ja!
   Ha en bra dag


   1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

    Samma! Tack för delad tacksamhet från er <3


  3. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   💛💚💙💜❤️


 10. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

  Dag 9 och tillbaka i verkligheten efter en vecka i landet ingenstans känns det som. Dagens utmaning var verkligen en utmaning. Kroppen kändes lugnare än igår. Trött på grund av anspänningen men ändå utvilad. När kropp och knopp sakta släppte taget om sömnigheten så kändes det skönt att vara hemma. Sitta på min matta och lugnt ta fram min meditationskudde. Vipassana, så enkelt men ändå svårt att bemästra. (för om det är något som jag har svårt för är att ibland se saker för vad de verkligen är). Satte timern på 15 minuter intog en bekväm position och började arbetet mig igenom kroppen från topp till tå. Kom fram till pannan och ögonbrynen då jag kände en spänning som genom att inte döma och bara notera avtog. Och så gick det, ibland var det något ställe som kallade på uppmärksamheten, någon tanke som blev till eller en känsla som gav sig tillkänna. Då och då rös jag i hela kroppen. Kanske frös jag eller så var det något annat. Det passerade också. Allt förändras? Ja det stämmer för mig i alla fall, men jag fann sinnesro en jämvikt som ännu är skör men som med tiden (och hel del träning) kommer att kunna vara en naturlig del av mitt liv. Vilken spännande resa det här är.
  🙏🙏🙏


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Härligt! 😃🙏💛🕉


   1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

    Ja det kändes Supercalifragilisticexpialidocious faktiskt


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Wow! Vilken resa du gjorde genom din kropp idag <3


   1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

    Ja det var det verkligen. Den kändes jätte lång men den var ändå bara en kort stund.


  3. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Tack för en skön att följa med i delning som du skriver. Å indeed – fint med dessa upptäckter och intressanta nya kunskaper som bara vidgar sig mer. Ju mer man vet desto mindre vet man att man vet, typ eller något sånt 😉 Kram


   1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

    Tack själv
    Delar gärna med mig.


  4. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Vackra ord 🙏🏼❤️❤️


   1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

    Orden har lättare att nå fram när jag inte är i vägen för mig själv. Tack så mycket


  5. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   🙌🏻❤️


   1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

    tack så mycket


 11. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

  Dag 9 #lärdiglyssnapådinkropp #josefinesyogautmaning del 2 Fokus Gomorron! 😍
  Jag var vaken redan när larmet gick igång kl 7. Jag är sjukskriven sedan drygt 3 år tillbaka men jag ställer alarmet för att hålla mina rutiner. 👌
  Glädje, tacksamhet och nyfikenhet! 😃
  Rullade fram mattan, tryckte på play på min Shaking-lista, och shake shake! 💃🙌 Jag var stel och hade ont i hö axel och uppåt och det var så skönt att skaka liv i den. Älskar att skaka – dansa! 😍
  Ett par sköna solhälsningar efteråt med högt utfall Alanasana, skakig! Sedan provade jag krigaren 3 Virabhadrasana III, haha där finna en utmaning helt klart! Skakigt, svajigt och saknar muskelstyrka i höften kändes det som. Jaja det blev som det skulle! ❤🙏
  Och sedan dagens övning VIPASSANA meditation 😍😍 säger vara Wow! Varför har jag inte provatden tidigare? Jag har varit så bestämd att inte rucka på det som jag gör, meditationstekniken, att jag har missat denna. Jag förstår @josefinesyoga att du blev kär i denna direkt! 😍 Me too! Mina 20 minuter bara försvann och jag hade inte alls så många tankar mm än med min vanliga meditation. 🙏❤🕉 Den här kommer jag absolut att använda mig av mer! Yes! Tack så mycket Josefine och alla ni andra härliga underbara yogis för dessa dagar! Jag önskar verkligen att vi fortsätter att hålla kontakten efter utmaningen! Önskar en härlig dag! 😚😚💕 @yogiakademin @yogobe


  1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Visst är det bara underbart när man testar något nytt och en hel värld av möjligheter öppnar sig! Kram


  2. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Godmorgon! Vilken jättehärlig delning 🙂
   Förösker också hålla larmet, för rutinerna. Jag glömde skriva ovan att jag kom upp från meditationen i sängen med hjälp av och för att jag var sugen på – en danslåt jag hörde igår i en film ”Footloose”!! Så jag håller med. Såå härligt med dans! wiii för att få in mer av det för mig, också tack vara den här utmaningen och era som din denna fina delningen. Att lixom yogan/meditationen kan peka en dit. TACKSAMHET. Kram önskar dagen detsamma <3


  3. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   ❤️❤️❤️❤️❤️


  4. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Grymt👏🏻❤️ Är också tacksam och jätteglad för det här vi gör tillsammans❤️ Kramar


  5. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Härlig energi i ditt inlägg, tack för energiboosten 😀🙏🏻💗


 12. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

  Började morgonen med meditation (och körde därefter ett chakrayogapass). Kände mig lugn och redo. Valde att sitta utan kudde(vilket jag oftast behöver).
  Märkte efter ett tag att kroppen d v s höfterna och benen var ordentligt trötta och ropade efter att få lämna mattan, att få sträcka ut sig alternativ domnande ben. Jag valde att lyssna och tittade på timern … 23 sekunder kvar!
  Idag gick det bra att känna in nästan varje del av kroppen, vilka som var avslappnade och var det fanns någon form av spänning. Försökte andas in nytt syre där det behövdes och skickade på så sätt extra mycket kärlek.
  Ha en bra dag alla fina!


  1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Härligt med tajmingen, eller snarare att du lyssnade på benen 😉 Juste jag var avslappnad i armarna. Tack för påminnelsen. Det var det enda stället där jag medvetet kände just så. Det där med andningen lät ju som en höjdare, kanske ännu göttigare i denna meditationsform? Tack KRAM


  2. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Tack för delning fina och för grymma tips och vacker pepp till ligan❤️


   1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

    Åh tack <3 <3 <3


  3. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Du är så fin Mia❤️


   1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

    <3


  4. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Härligt att läsa 🙏🏻💗


  5. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Vad skönt att kunna känna kroppen på det sättet. Jag vill också… Ska öva och öva och öva så att jag också kan slappna av och koppla bort alla jobbiga tankar. Kramizar <3


   1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

    Du klarar det, en bit i taget Kram!


 13. Anna-Karin skriver: 13 mars, 2017

  Idag var det toksvårt!! Det gick bara inte fokusera på det jag skulle. Tankar drog mig bort hela tiden. Jag tog mig tillbaka gång på gång på gång och för varje gång hade jag glömt bort var på kroppen jag var, men till slut hade jag gått igenom hela kroppen. Tror jag 😉


  1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Vissa dagar är svårare än andra. Ge inte upp, försök igen … en annan dag. Det kommer 🙂 Kram


  2. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Då upplever jag att det är så sjukt svårt att vara tacksam för dessa utflykter, som just hjälper mig att öva på att ta mig tillbaka igen! Men haha det är något jag ändå snappat upp och försöker tänka efter jag har det som värst sådär! 😉


  3. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Ibland är det så ❤️❤️❤️ Anicca 😘


  4. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Tänker att det är bra att du fortsatte och gav dig själv tiden 🙏🏻 kram och bra jobbat 💗


  5. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Vad duktigt av dig att fortsätta. Det är väl det viktiga, att inte ge upp. Tyvärr funkade det inte för mig idag. Kunde inte släppa taget och fick ge upp. Kanske går det bättre nästa gång. Kärlek till dig <3


 14. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

  Dag 9 i mitt nya yogaliv.
  Åh vad vackert du skriver Josefine. 💖
  Jag är lite rädd för den här övningen. Att det ska blossa upp en massa känslor som jag inte tycker om. Rädd att känna som jag gjorde för en tid sedan, när jag var i ett svart hål som slukat mig. 😔 Och som jag aldrig trodde jag skulle ta mig ur. Men det gjorde jag ju. Jag är livrädd att känna efter. Jag vet att jag borde. Nej, jag vet att jag måste. Skulle ha gjort det för länge sen. Att blicka inåt är väl nyckeln till att må bra utåt. Jag ska verkligen försöka.
  Först ut med hundarna så att dom får göra sitt. 🐶
  Tänker att jag ska börja med solhälsningar idag. Men jag är så himla stel. Det går inte. Det får bli shaking istället. Första dagen som jag inte riktigt får till det. Det kommer in irriterande tankar och känslor som stör mitt flow. Jag har tyvärr ingen ögonbindel (ska köpa en) och jag kommer på mig själv med att jag liksom tjuvkikar. Blir så irriterad på mig själv. Har svårt att hitta lugnet och att helt hänge mig till rörelsen. Men jag kör på i 15 min. Bättre än att inte göra det alls tänker jag. Sen sätter jag mig på min kudde och ska göra dagens meditation. Men jag känner ju ingenting. Jag kan inte se min panna, näsa, mun osv. Jag är inte här och nu. Och jag blir bara arg på hela situationen. Avslutar det hela och sitter bara där och andas en stund i stället och låter tankarna flöda. Jag får göra ett nytt försök ikväll efter jobbet. Hoppas ni alla har en fin dag ❤
  Namaste


  1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Ååh tack för delningen. Känner med dig. Jag har börjat förstå att när jag når bortom rädslan, väljer mod och tro – så är det ofta inte lika skrämmande som jag upplevde situationen innan jag ens befann mig i den 😛 Så modigt och fint av dig att överhuvudtaget bara göra den idag trots dina rädslor <3 KRAM


   1. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

    Tack snälla. Jag vill ju det här så jag får försökavara modig när det behövs. Kram


  2. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek vackra Christel ❤ Du har överlevt 100% av dina dagar, du är fantastisk och behöver inte vara rädd. Framförallt inte efter den prövning du genomgått. Jag förstår dig, har också varit där, men känn styrkan av din kraft ❤ Allt du gått igenom, wow ❤ Låt kärleken till dig planteras i ditt bröst, det går bra!! Håll dig själv i handen och ta emot🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Kramar


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Så fint❤️ Kramar och kärlek


   2. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

    Tack. Jag tror du har rätt. Det kommer att gå bra. Jag har styrkan och viljan. Jag får ta en dag i taget och vara glad och nöjd för varje steg framåt. Kram


  3. Anna skriver: 13 mars, 2017

   Fina Du som delar med dig innerligt, hjärtligt, helt naket och ärligt! <3<3
   Det är precis det som hjälper oss vidare tror jag, att vi är sanna och ärliga både mot oss själva och omgivningen. När vi delar med oss och sätter ord på hur vi känner och tänker så tror jag att det är lättare att komma vidare, att göra förändringar. Men kom ihåg att det tar tid att skapa en ny vana, minst 2 veckor innan hjärnan har programmerat om sig. Därför tror jag på att göra små förändringar, lite varje dag, små steg men kontinuerligt. Om vi har för höga krav på oss själva, har satt upp för höga mål, då är det lättare att misslyckas plus att vi säkert blir väldigt besvikna på oss själva och därmed ger upp.
   Men Du ger inte upp!! Du är stark! Annars hade du inte delat med dig, annars hade du inte antagit denna utmaning, annars hade du inte varit så öppen och ärlig. Du har alla förutsättningar för att komma vidare, att utvecklas och göra förändringar som blir bestående.
   Fortsätt använda dig av dessa fina och fantastiska egenskaper, och släpp alla krav och all prestation. Om du inte fixar att fokusera vare sig på andningen eller kroppen när du mediterar, ja men sitt då bara en stund. Om du gör EN solhälsning – jätte bra! Om du skakar kroppen i EN minut – jättebra! Låt allt vara som det är. Det är väl i allra högsta grad att meditera anser jag!
   Jag vet precis hur det känns att vara rädd för sina tankar och känslor, när man varken törs eller vill känna och tänka. Det är då lätt att hela tiden fly in i andra saker som håller oss fullt sysselsatta (jobb, projekt, plugg, relationer, träning, missbruk osv osv) så vi varken hinner eller kan tänka. Men på något sätt kommer tankarna och känslorna ikapp oss förr eller senare. De gör sig påminda på olika vis för att vi behöver ta itu med dem och känna dem.
   Så fortsätt på den väg du börjat gå, i DIN takt, på DITT sätt. Jag kommer fortsätta att heja på och vill så gärna följa dig!
   Varma kramar <3


   1. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

    Åhhhh från hela hjärtat TACK ❤️❤️❤️


   2. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    ❤️


   3. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

    Tack snälla för dina fina ord. Jag behövde verkligen dom. Känna att jag inte är ensam och att jag klarar det här. För det ska jag göra. Jag ska ta en dag i taget och lyssna på mig själv och min kropp. Ibland är varje dag en utmaning som man får kämpa sig igenom. Men det blir bättre och bättre. Lättare och lättare. Ja jag är nog ganska stark. Jag vill ju det här så innerligt och kommer kämpa på så att jag till slut kan göra det jag vill, när som helst och överallt.
    Kramar och tack än en gång


  4. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek till dig🙏🏻❤️


  5. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Å, stort TACK för att du delar med dig ❤ Vissa dagar är det svårare att få till än andra och de dagarna får jag jobba mer med acceptansen – det är som det är och det är bara åka med, en annan dag blir det en annan upplevelse.
   KRAMAR till dig ❤


  6. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek till dig


 15. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

  God förmiddag på er! =) Mediterade 15 innan frukosten idag igen, och jag är så tacksam för att det går okej med mer än 5 min just nu! Det var svårt, Men ändå i mellan tankar som dök upp, som jag lät komma och gå för att återfokusera på det ställe jag försökte vara, så kom även förnimmelser från kroppen på vissa ställen! Lite som att de ropade högre och så kunde höras över. Eller bara kändes mer helt enkelt, för att där fanns något viktigt. Hade jag inte satt mig ner och gått igenom kroppen som den här meditationen så hade jag ju inte Hört/känt just precis de sakerna, så extra TACK Josefine för denna meditation. Jag har följt 5 min kroppsscanning i en app förut men det blev väldigt annorlunda nu med min egen röst och takt. Kroppen vill göra roliga saker och kroppen vill bryta sig ur en inre instängdhet <3 En grej jag klurade på var att fokuset från 3e ögat "försvann". Jag lixom "tittade" dit jag scannade. Hur var jus det för er, om någon upptäckte något liknande? Är det meningen? Eller kan man göra både och samtidigt? haha
  Tittade ut genom fönstret och blev filosofisk i denna reflektion om dagens övning och ett citat som dök upp "The only thing constant is change." Tänk då att få följa med på det bara, i stället för att hela tiden streta emot eller fortsätta att försöka kontrollera sig fram till en förändring. Hur gör ni för att komma fram till era lösningar? Presterar ni fram dem eller har ni också börjat uppmärksamma en annan väg? KRAM


  1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kram Emma ❤ Kram Emma, jag har inte gjort dagens men längtar nu efter det du skriver ❤❤ Låt det hända, ta emot tacksamt av ljuset 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Kärlek.


   1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

    <3 <3 🙂 <3 KRAM


  2. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek ❤️


  3. Caroline (cafre85 Instagram) skriver: 13 mars, 2017

   Jag tror mycket handlar om att man bara ska ”följa” med, lyssna. Inte streta emot, och inte forcera mot något håll.
   Ta vara på den känslan du känner nu! Kram!


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Kram!


 16. Jessica skriver: 13 mars, 2017

  Godmorgon finaste ✨ Nu är farmor på 11 kaffe och jag har tid att skriva🙏🏼 Började med gårdagens utmaning i morse och tänker ta dagens i eftermiddag. Farmor tittade på mig under min meditation och observerade helt tyst, huuur kan du sitta så stilla utbrast hon när jag tittade upp. Jag har tränat mycket och kan lätt komma in i meditation, det är en gåva. Där finner jag mina sanna svar och hämtar ny kraft. I min utbrändhet är det ett fantastiskt verktyg. Som att ladda mobilen. Jag tänker för mig själv att nu lämnar jag över till kroppen och då finner jag ro🙏🏼 Kramar alla och tack för magisk energi❤❤❤ Kärlek.


  1. josefinebengtsson skriver: 13 mars, 2017

   ❤️❤️❤️


   1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

    ❤❤❤


  2. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   ❤️😘


   1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

    ❤❤❤


  3. Lisa (Instagram: Freespiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   Så fint Jessica <3


   1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

    ❤❤❤


  4. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Å så härligt det låter 💗🙏🏻 Ha en fortsatt fin kväll!


   1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

    ❤❤❤


  5. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Skönt att höra att du har tränat mycket. Det ger inspiration och hopp och att fortsätta så kommer en lättare in i det som du skriver. Vad fint!! <3


   1. Jessica skriver: 13 mars, 2017

    ❤❤❤


  6. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Vad härligt det låter. Jag vill också ha den gåvan. Kanske om jag övar tillräckligt mycket, så kan jag också. Hoppas du har haft det mysigt med din farmor <3


  7. Mandysyoga_ skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek! Hoppas du hade en underbar start på måndagen


  8. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Wow! Vad underbart för dig 🙂


  9. Anna skriver: 14 mars, 2017

   😊❤️✨


 17. Anna skriver: 13 mars, 2017

  Ååååååååå nej!!!! Jag hade skrivit ett så långt och bra (enligt mig!=)) inlägg om min morgon, mina tankar, känslor och upplevelser. Plötsligt försvann allt!!!! Jag orkar inte…
  Hinner inte skriva om allt nu…
  Kommer tillbaka till er senare vackra medmänniskor <3<3


  1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Gör det snälla..nyfiken☺️❤️🙏🏻


  2. Lisa (Instagram: Freespiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   Hände mig också, så irriterande! Gör det finis <3


  3. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Förstår din frustration 💗 Igår skrev jag först i anteckningsfuktionen, sen kopierade jag in texten här – är lite nojjig över att det ska försvinna. Kram till dig 💗


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   <3 <3 <3


 18. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

  Namaste🙏🏻❤️ Månen gör mig känslig och stark på samma gång..varje fullmåne och dagarna kring är hela jag så påverkad..känner allt så mycket mer..vaknade ganska sent eftersom natten varit så orolig och låg en stund och funderade på hur lycklig jag är!! Jag känner,jag lever..tacksam🙏🏻 Återigen passade dagens övning perfekt..istället för att sätta timer på 15 minuter så satte jag på tidtagaruret för att kunna se hur länge jag behöver sitta för att känna mig nöjd☺️ Svårt att koncentrera mig till en början…men jag gick igenom kroppen och lyckades behålla någorlunda fokus! Vill sätt ord på allt jag känner men tränar på att istället bara ”känna” och gå vidare…utmaning för en som gillar att prata😂 Tackade mig själv för en fin stund och tittade på klockan😳 38 minuter!!!! Vet inte vad som hände men det var fantastiskt att tiden bara försvann så..tack tack tack🙏🏻 Nu ska jag bevara det här sköna lugnet i min kropp och ta en långsam promenad..kram och kärlek till er alla❤️❤️❤️❤️


  1. Lisa (Instagram: Freespiritbylisa) skriver: 13 mars, 2017

   WOW 38 minuter. Vilken upplevelse. Och Mia jag håller med jag känner också av fullmånen, så tacksam. KRAM OCH KÄRLEK


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Trodde knappt mina ögon😂 Jag som har myror i röven jämt..så lycklig och tacksam kram Lisa..du är fin😘


  2. Caroline (cafre85 Instagram) skriver: 13 mars, 2017

   Vad fint att du kan känna, och uttrycka hur lycklig du är!
   Det är ju fantastiskt. Och cool upplevelse att tiden bara försvann för dig, det hoppas jag kunna uppnå!
   Kram!


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Det kommer du göra! Jag har mediterat mycket under åren men varje gång är olik den andra.. tack för dina fina ord! På något sätt så har mina 4 år som sjukskriven och utbränd gjort mig lyckligare…medveten,starkare och så himla glad att jag är här..just nu🙏🏻❤️ Kramar


    1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

     Haha alltså jaa, dessa myror i röven, den intressanta mystiska effekten av fullmånen och vad år som sjukskriven gör med en… <3 Tack.


     1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

      ❤️ Puss på dig


  3. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Wow, va grymt att du liksom ”tappade” bort myrorna i brallan 😉 Låter så härligt 💗 ha en fin kväll 🙏🏻💗


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    😍❤️ pussss


  4. Anna skriver: 13 mars, 2017

   Häftigt!! Du inspirerar! Nästa gång tänker jag inte ställa något alarm heller utan försöka sitta tills jag ”vaknar” eller inte klarar mer.
   Känner igen mig oerhört mycket i det du beskriver om månen och hur den påverkar oss. Jag känner också oerhört mycket, allt från lycka, glädje och tacksamhet till sorg, ilska och frustration. Men försöker också att välkomna alla känslor, inte agera på dem hela tiden. Dessa utmaningar, meditationer, andningsövningar osv gör det hela faktiskt mycket lättare. Tror att man kommer i kontakt med sig själv på ett djupare plan helt enkelt.
   Dessutom all pepp, all inspiration, allt det vi delar med varandra här stärker oerhört mycket!!
   TACK och fortsatt lycka till fina Du<3<3


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Om du visste vad glad jag blir för dina ord..jag tycker det är så befriande att inte ta tiden..får för mig att jag blir lite stressad undermedvetet om timern tickar..berätta gärna hur det kändes när du provat❤️ Kärlek till dig..och en puss😘


    1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

     Så kan det vara att tiden stressar. Om/när jag springer så har jag slutat kolla tiden just för att jag bara vill vara i nuet, i naturen och må bra … slippa prestation. Ditt tips passar mig, att sitta till jag vaknar 🙂


     1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

      Eller hur..the time is now😍 Kram


  5. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek Mia 😍❤😘


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Kärlek till dig vännen❤️


  6. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Tack för ditt inspirerande inlägg. Kul idé med tidtagarur istället. När jag funnit min väg in i meditationen ska jag prova det. Kram kram


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    Jaaaa👏🏻❤️ Prova..det är spännande! Kramar till dig ❤️


  7. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Åh vad härligt!!! Kram


   1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

    ❤️ Kärlek


 19. Lena skriver: 13 mars, 2017

  Hej!
  Det gick inget bra det här, somnade till hela tiden. Är avslappnad i alla fall. Får göra ett nytt försök sen. <3


  1. Mauri @maomado skriver: 13 mars, 2017

   Det går inte alltid smidigt. Ge det tid. Sitt kortare stunder. Inga måsten och släpp taget.
   Lycka till imorgon. Berätta gärna hur det gick.


  2. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Det brukar hända mig när jag ligger ner, ibland när jag sitter. Har du stöd bakom ryggen? I så fall testa att ta bort det och sitt utan.
   Eller så är det sömn din kropp vill ha om du somnar till, så lyssna till kroppen 😊
   Ha en fortsatt fin dag 💗


  3. Rosanna Gatti skriver: 13 mars, 2017

   Haha vissa gånger blir jag alldeles trött också och vill bara somna 💜 Antar att det är det kroppen behöver just då?


  4. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Samma här. Funkade inte alls. Kramiz


  5. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Du behövde kanske sova? Nästa gång går det säkert bättre! Prova att sitta upp, utan stöd det kan hjälpa Lycka till


 20. Caroline (cafre85 Instagram) skriver: 13 mars, 2017

  När jag var yngre hatade jag måndagar. Vilken hemsk dag det var! Men nu? Jag vet inte när det hände egentligen, men nu älskar jag måndagar! Att ha möjlighet till ”nystart”, VARJE vecka. Det är ju fantastiskt va. Efter en tuff helg, startade jag måndagmorgonen på bästa sätt – god frukost och ett efterföljande yogapass på gymmet. Skönt. Nu var man i fas igen.
  Och det här med att hitta fokus via andningsövningar och meditation, så fint alltså. Men, att det ska vara svårt att bara vara!
  Andas, lyssna, känna … jag kämpar vidare. Det går bättre och bättre, men jag förstår ju att det inte är något som man lär sig över en dag!
  Det iallafall någonting som är värt att kämpa för, herregud vad snäll man känner sig mot sin kropp & själ.
  Kram på er!


  1. Rosanna Gatti skriver: 13 mars, 2017

   Vilken härlig kommentar 😀 Det tar sin tid, man måste hela tiden utforska kroppen och känna in för att kunna landa i den. Ibland är det lättare än andra dagar men visst mår man ändå alltid bättre?
   Lycka till med resten av utmaningen 💜


  2. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek vännen älskar också alla måndagar, alla dagar ioförsig. Varje sekund kan vi göra val för oss själva som för oss framåt ❤❤❤


  3. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Jag antar att vissa dagar är lättare och andra svårare, att hitta lugnet att kunna landa i sig själv. Vi får kämpa på, dag för dag. Så kanske vi lyckas så småningom. Kramizar


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Härligt kämpat!


 21. Rosanna Gatti skriver: 13 mars, 2017

  Vilken skön pause mitt på dagen jag nyss fick till!
  Lyckades landa i kroppen från start och fick först en stark känsla vid tinningarna, sen vandrade den längst baksidan av min överkropp men kom hela tiden tillbaka till tinningarna. Det gjorde inte ont på något sätt utan upplevde mer som en svag pulserande känsla som förflyttade sig i kroppen. Satt väldigt skönt och var i kroppen hela tiden men kunde liksom inte ta mig ner till underkroppen? Utan fastande typ i navel höjd sen kom jag av mig genom att landa helt i ögonblicket. Sen började jag om och då hände samma sak. Väldigt skönt men kanske gjorde något fel? Kanske kände in kroppen för länge för att nå underkroppen? 😅
  Hade inte timern ringt hade kunnat varit kvar i meditationen längre! Bara det är ett framsteg för mig 💜 Tack för idag!
  Jag uppdaterar både min privata IG @rosannagatti samt min jobb @yogagatti och skriver om denna härliga utmaning.


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Aha, va spännande att höra om din upplevelse. Kanske var något som behövde uppmärksammas 😊
   Ha en fin kväll 🙏🏻💗


  2. Anna skriver: 13 mars, 2017

   Fina Du!
   Tänk inte ”rätt eller fel”, allt som känns bra för dig ÄR bra! Du verkar ju haft en härlig stunds meditation eftersom du hade kunnat sitta längre och tiden gick fort. Ta vara på det och fokusera mindre på att det ska vara på ett visst sätt. Om det kändes väldigt skönt att vara i övre delen av kroppen så var det säkert det du behövde. Nästa gång kommer du säkert längre ner =)
   Varma kramar <3


  3. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Vad skönt det låter ändå att få den känslan, även om den inte förflyttade sig hela vägen ner. Jag misslyckades ju totalt i morse i mitt försök. Var orolig hela jag och kunde inte koppla av riktigt. Jag ska försöka göra ett försök senare ikväll. Eller kanske imorgon. Ha en skön kväll. Kram


  4. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Låter som att du hade en skön meditation, du var nog där du skulle vara … närvarande Kram


 22. Matildainstagram.com skriver: 13 mars, 2017

  Idag har jag en jobbig dag här, och gjorde inte yoga och meditation på morgonen då jag skulle iväg på ett läkarbesök. Jag var nervös, då jag skulle träffa en annan läkare än den jag haft kontakt med tidigare. Jag blev inte alls lyssnad på, utan hon tyckte att jag borde ”vilat upp mig” nu efter 5 veckors och eftersom jag inte ville gå på medicinbehandling ville läkaren inte sjukskriva mig på heltid mer utan menar på att jag måste börja jobba igen. Var väldigt ledsen och trött när jag kom hem igen, så det kändes fint att meditera vilket fick mig lite lugnare. Det var svårt att fokusera på dagens meditation, men jag gjorde den och satt sen även kvar ett tag och gjorde övningen från igår och bara fokuserade på min andning. Nu ska jag bara fortsätta dagen i stilla tempo, och hoppas på att morgondagen känns bättre.
  Tack för alla era fina delningar och berättelser, känns härligt att kunna gå in och läsa och få ta del av det <3


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Å så himla trist att du inte blev lyssnad på, kram till dig 💗
   Fint att du ändå tog dig tiden att genomföra dagens övning och härligt att det kändes bättre efteråt 🙏🏻💗 Du är grym 😊


  2. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   kramar och hoppas att det ordnar sig så du slipper oroa dig! Kärlek till dig❤️❤️❤️


  3. Anna skriver: 13 mars, 2017

   Fantastisk att du ändå gjorde meditationen när du kom hem, det är ju precis i såna här stunder som det oftast är svårast att använda detta fantastiska verktyg. Men när vi väl gör det får vi oftast en underbar belöning tillbaka. Du blev lugnare, satt kvar en stund och andades. Förmodligen det bästa du kunde gjort för dig själv.
   I morgon är en ny dag som sagt, ta nya tag, ge inte upp.
   Skriv av dig här, använd dig av alla verktyg du kan! Prata, skriv, gråt, meditera, andas, gå ut i skogen osv.
   Varma kramar till Dig <3


   1. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

    Kärlek till er <3 Å M. jag är med dig i frustrationen kring yttre påtryckningar och att andra vill få en att gå andra vägar än dem man känner är rätt för sig själv. Kram


  4. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek Matilda ❤❤❤ Ta hand om dig ❤❤❤


  5. Sofie skriver: 13 mars, 2017

   Fint att du hittar ro i meditationen med sådana omständigheter ❤️


  6. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Jag förstår precis hur du känner. Har själv varit där. Att ha ”rätt” läkare är så viktigt när man inte mår bra. Hoppas verkligen att du kan må bättre snart och känna harmoni. Duktigt att du klarade av att göra dagens övning. Skönt att det kändes lite bättre. Kramar till dig <3


  7. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Många kramar och kärlek! ❤ ❤


  8. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Vad fint det blev till slut


 23. Anna skriver: 13 mars, 2017

  Hej igen alla ni vackra människor <3
  Nu försöker jag igen, eftersom allt jag skrev i förmiddags plötsligt försvann 🙁
  När jag i morse läste Josefines text och beskrivning av utmaningen Vipassanameditationen var det med skräckblandad förtjusning! Eftersom både min kropp och knopp (ja hela jag!) har svarat såå bra på tidigare meditationer och andningsövningar, så känner jag mig oerhört peppad att fortsätta utvecklas.
  Men jag gör det inte helt utan osäkerhet, obekvämlighet och tvivel. Jag kände mig lite för rastlös i morse för att sätta mig på mattan direkt och körde därför ett yogapass innan med blandade övningar för mina stela höfter, min balans och mitt fokus. Jag vill gärna börja morgonen med en promenad och/eller ett pass på yogamattan. Jag försöker lyssna och känna efter vad kroppen behöver och vill göra varje morgon. så dagsformen (och tyvärr ofta tiden) får bestämma vad och hur länge det blir. Idag blev det ca 45 min yoga innan jag satte mig på kudden, invirad i filtar både kring ben, fötter och överkropp. Ställde alarmet på 15 min, tog några djupa andetag och började rikta fokus från hjässan sen vidare ner genom resten av kroppen.
  Tankarna fladdrar omkring. Är jag inte lite kissnödig? Nu hör jag grannens bil, undrar vart hon ska? Just ja, får inte glömma att lämna mormors filmrulle sen som jag lovat! Och idag mååååste jag komma ihåg att köpa toapapper! Undrar hur personalmötet kommer gå ikväll…har en klump i magen…ska jag klara av att genomföra de svåra men viktiga samtalen jag har framför mig? Kommer jag kunna stå kvar rakryggad när det blåser som mest omkring mig?
  Och i morgon ska jag till läkaren, undrar vad han kommer säga? Alla de beslut jag är på väg att ta, kommer de bli bra? Vågar jag? Kan jag?
  Ja, som ni förstår brottas jag med en hel del tankar! Men efter någon minut eller så slappnar jag av mer och mer och när jag kommer upp till hjässan igen känns det som att den öppnas upp och att en stor sol skiner ovanför mitt huvud! Den skiner rakt in och ner genom hela kroppen så att hela jag fylls med ljus och värme från solens strålar. Jag använder mig av detta och låter solen och värmen leda vägen genom alla kroppens delar, känner på varenda känsla som kommer upp, tar några djupa andetag emellanåt men låter solen fortsätta leda vägen.
  Alarmet ringer och jag tänker som sist: Va?! Har 15 min redan gått?? Känner enorm tacksamhet. Känner mig lättare, lugn, varm, glad och fylld av energi.
  För att smälta allt detta lägger jag mig ner i savasana på yogamattan, under alla filtar och bara njuter en stund.
  Det som starkt kommer till mig efter denna meditation är att JAG DUGER! Jag är inte perfekt, inte heller min yoga och mina meditationer, men vad ÄR perfekt? Är det något att sträva efter? Nej, inte för mig. Inte längre. Nu är det min tur att känna att jag gör det jag mår bra av, det jag vill och behöver. För mig. Inte för någon annans skull.
  Önskar att ALLA ni vackra människor kan känna samma sak, att DU DUGER PRECIS SOM DU ÄR <3
  Massor med kramar och kärlek till Er <3<3


  1. Azarina (@eaniemeanie) skriver: 13 mars, 2017

   Å vilken fin berättelse om din upplevelse och fantastisk insikt, tack för att du delar med dig 🙏🏻💗


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tack själv! Fantastiskt att få dela allt detta med alla er <3
    Känner mig oerhört tacksam!
    Massor med kramar till Dig <3<3


  2. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Tack Anna❤️ Så bra beskrivet..


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tack själv <3<3


  3. Emma lärdiglyssnapådinkropp skriver: 13 mars, 2017

   Inte perfekt = mänsklig 😉 Kram och tack detsamma <3


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Exakt, vi är inte mer än människor och alla är vi unika. Det är det som är så underbart!
    Massor med kramar till Dig <3<3


  4. Oscar Gustafssoninstagram.com skriver: 13 mars, 2017

   Tack så mycket för att du påminner mig om att jag duger 😁✌️ kärlek till dig också och jag känner mycket igen mig i din meditation med alla tankar 😊


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tusen tack själv Oscar! Visst är det härligt att vi kan inspirera, lyfta och hjälpa varandra framåt och vidare!
    Magiskt <3
    Massor med kramar till Dig <3<3


  5. Jessica skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek!!! Glädjer mig så att du fyllt på med ljus ❤❤❤ Du är fantastisk 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Kramar!!


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tusen tack!! DU är fantastisk!!
    Kärlek till Dig <3<3


  6. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Duktiga du. Själv vågade jag inte släppa taget idag och min meditation uteblev pga rädsla för att vissa tankar och känslor ska väckas till liv.
   Vad fint med en varm sol som lyser genom hela kroppen. Kanske kan det bli så för mig med bara jag klarar att släppa taget. Kramar till dig <3


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Du vågar släppa taget. Du vågar tro på dig själv. Ingen gör det åt dig, du måste göra det själv och det kommer du klara!
    Vad är det värsta som kan hända?!
    DU kan! DU duger! DU klarar så mycket mer än du tror!
    Heja heja dig!!
    Skickar massor med kärlek, styrka och kramar <3<3


  7. Madelene skriver: 13 mars, 2017

   Massa kärlek till dig med <3 <3 <3 jag har så himla svårt att känna att jag duger, det brottas jag med varje dag och har verkligen blivit en kamp som jag måste ta varje dag. Så himla fint att läsa det du skriver, det ger mig och jag lovar många andra hopp också. Tack för att du delar med dig! Kärlek <3


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Kärlek och tack till dig också!
    Blås iväg den där lilla typen som sitter på din axel och säger att du inte duger! Bli arg!
    DU är unik! Det finns bara en som du och du har lika stor rätt som alla andra att känna att du duger! Glöm inte det.
    Varma kramar <3<3


  8. Jane skriver: 13 mars, 2017

   ❤ vilken fin delning! Låter precis likadant i mitt huvud så det var skönt att läsa dina ord, en tröst! Underbart med upplevelsen av solen☀ jag fick också ett stort ljus in i kroppen när jag gjorde den👍🏻
   Tack! Många kramar Jane😍🙏🏻


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tack själv! Jag blir så glad av dina ord!
    Glöm aldrig att du duger, att du är unik för att du är just DU<3<3


  9. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Åh tack så mycket finaste Anna! ❤❤ Så underbar delning och så fint att du får uppleva det! 💕💕


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Tusen tack själv <3 tillsammans stärker och inspirerar vi varandra!
    Helt magiskt <3<3


  10. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Massor av kärlek till dig!


   1. Anna skriver: 14 mars, 2017

    Massor av kärlek tillbaka <3<3


 24. Jessica skriver: 13 mars, 2017

  Nu Josefine har jag lite frågor, eller egentligen inte men vill bara bolla lite..jag brukar göra dagens övning typ varje dag fast inte vetat vad det var, bara gjort vad jag trivts med.. Fast jag brukar börja med punkten längst bort från mitt huvud för att lättare lämna tankar och hamna i kroppen.. Så jag startar med att räkna mina tår, känner varje tås undersida, avståndet mellan tå och fot.. känner trampdynan under foten och masserar hålfoten med min tanke, då blir jag alldeles lugn. Sedan ovansidan..gör abhayanga själv innan jag duschar som är balanserande för vata, och följer dom rörelserna. Längs med över fot och ben och cirklar runt leder. Detta är ju för att öka blodcirkulation och skapa värme vid massage men blir lika varm bara av tanken/meditation. Jag följer alla chakran och känner dess färger..väl uppe på kronan känner jag enorm frid och ljus, det tar jag med genom kroppen igen ner och ut ur mina fötter 🙏🏼❤ Det är det absolut bästa jag vet. Är det en variant av dagens övning eller är det en annan? Sätter aldrig klocka utan denna använder jag när kroppen har behov och det får ta sin tid. Kärlek ❤❤❤❤


  1. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   <3<3<3


  2. Katrin Nörthen skriver: 13 mars, 2017

   Det låter så fridfullt….
   Ljuset ✨🌹💙


 25. Sofie skriver: 13 mars, 2017

  Förnimmelser alltså. Blev lite skeptisk imorse när jag först läste det, men tänkte att jag ska ge det en chans nu efter jobbet. Började med att hitta bra meditationsmusik på Spotify för att komma i stämning. Därefter kände jag efter uppifrån och ned å vise versa – slät panna, tunga ögon, kall näsa, mjuka läppar, stel nacke o axlar, bubblig mage, stickningar i lår, stabila vader osv. Ju längre tid detta pågick desto mer började jag känna en känsla som drog igenom hela kroppen, någon mer som kände så? Det kändes positivt! 🙂 Kände också lite darrning passera genom låren främst. Så det här måste man ju ge fler chanser. Tror nu på att det skulle behövas mer av meditation i min vardag o i min annars stressade kropp. Tack för dagens insikt!


 26. Cia skriver: 13 mars, 2017

  Vaknade kl 05, en timme innan alarmet och var SÅ förväntansfull inför dagens utmaning! Meditationen var så harmonisk igår! Gick in på datorn och kom på att det är kl 06 som utmaningarna läggs ut… Blir iaf en skön kväll hemma tänkte jag. Min privata mobil la av idag, som väntat efter två, så direkt efter jobbet åkte jag till stan för att införskaffa en ny på två års bindningstid… Kom hem, fixade bank id och annat och tänkte att den första bilden jag tar på mobilen idag är till instagramtaggen #lärdiglyssnapådinkropp men jag har inte tagit någon bild idag för jag vet inte vad jag ska ta kort på längre! En vissen tulpan? Ett ljus? Min säng? MIG? Har inte lagt ut något där än… Missar jag chansen att vinna en resa till INDIEN mitt favoritland tänker jag!! Meditationen idag var SÅ häftig, särskilt känslan av att känna varje finger inifrån! Låren och mellantårna var svårast. Halsen och käken är spända. Och tiden som man skulle gå neeer och sen uuupp igen var svår att uppskatta. Jag föreställde mig varma, mjuka kyssar eller en vit, dunig fjäder för att känslan skulle bli ännu mer tydlig, det hjälpte! Men jag höll inte kvarten ut och öppnade ögonen när det var 1.40 kvar. Men denna övning kommer jag ta med mig! <3 @ciascastle2.0


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   Åh vilken härlig beskrivning av meditationen! 🙏❤


   1. Cia skriver: 13 mars, 2017

    <3


  2. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Härligt med mjuka kyssar😘😘😘 kram och tack för att du delade med dig❤️


   1. Cia skriver: 13 mars, 2017

    Puss!!


  3. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Kärlek till dig!!!


   1. Cia skriver: 13 mars, 2017

    Och till dig Mia! <3


 27. Magdalena skriver: 13 mars, 2017

  Meditation är verkligen färskvara och inget som kommer gratis. Oj vad tankarna snurrade i huvudet idag. Jag som trodde att jag vara ganska bra på meditation (hur man nu kan tänka så). Istället kände jag oro, lite ångest och obehag idag, klarade inte ens hela 15 min. Känner mig dock inspirerad att fortsätta för jag minns känslan från förr när tankarna tystnar och ett lugn som sprider sig i kroppen. Där vill jag hamna igen. ❤


  1. Hanna L skriver: 13 mars, 2017

   YEAH ! Bra jobbat! 😊 ❤


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   <3


 28. Mandysyoga_ skriver: 13 mars, 2017

  Hej allihop 🙂
  Idag vaknade jag med en trött ländrygg, efter min nervskada förra måndagen och ett misslyckande från mitt håll att INTE yoga för hårt och verkligen backa undan så kände jag mig lite deppig idag , vill verkligen inte behöva pausa med yogan men samtidigt vill jag inte skada min nerv mer än vad den är, är det någon mer än jag här som är överrörlig och har gått för djupt in i ländryggen? Meditationen idag kändes så välbehövligt, i början kändes det svårt att hitta point fokus på en del av min kropp åt gången, men andra gången jag började uppifrån tredje ögat och börja vandra ner så valde jag att verkligen stanna i varje del tills jag var hundra på att jag hade fokus och kände det innan jag forsatte vidare, det hjälpte mig verkligen att känna, kylan som spred sig och även värmen på vissa ställen.. hoppas ni alla hade en bra start på veckan! 💚


  1. Mia Eriksson skriver: 13 mars, 2017

   Hoppas din rygg blir bättre..var snäll mot dig själv sötnos❤️ Kramar


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.se skriver: 13 mars, 2017

   Bravo!


 29. Ginny skriver: 13 mars, 2017

  Det här kändes inte alls bra idag, första gången jag provade Vipassana. Jag har haft en väldigt dålig dag känslomässigt och har haft jättesvårt att vända den. Men jag ska definitivt ge den en ny chans i veckan 🙏💞


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Hoppas att du upplever den annorlunda vid ett annat tillfälle och att du haft en bättre dag idag! ❤️


 30. Yvonne Åkerlind skriver: 13 mars, 2017

  Jag hade flera tankar som tyngt ner mig några dagar. Genom meditation får känslan för tanken en annan laddning, den laddas ut och får nytt värde. Ett värde jag kan förhålla mig till och våga se på ur fler perspektiv. Så jag kan få kraft att ta itu med tanken och låta den tappa sin kraft och grepp om mig. Tillslut känns det ens som det där myggbettet som aldrig kliade 🙏🏼


 31. Johanna skriver: 13 mars, 2017

  Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att sitta 15 min själv och fokusera på mig själv. Har gjort detta i yoga klass tidigare där någon guidar men detta var svårt. Många tankar, tappade fokus. Jag försökte, men idag gick det inte så bra. Ska försöka nu igen när jag ska lägga mig. Namaste


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Det är något man får öva fram tänker jag… har också mycket lättare när någon guidar och kanske är det så enkelt att alla former inte passar alla lik bra.. samtidigt kan jag känna att det är något som iallafall jag vill utmana för jag tror att detta kan vara nödvändigt för mig att lära mig… det är alltid mycket, intensivt och stressigt. I dagens samhälle finns inte utrymme för lugn och stillhet och harmoni om man inte verkligen tar sig den tiden… tänk vad mycket vunnet det är om man kan hjälpa sig själv med det genom meditation utan att vara beroende av någon annan!! Men det krävs nog tålamod… för det kommer alltid finnas dagar när det inte känns lika bra. Å andra sidan är det en del av grejen tänker jag! 😊


 32. Katrin Nörthen skriver: 13 mars, 2017

  Go’kväll ni goda människor!
  Vipassana…. hm!
  Jag kämpar på. Och idag blev jag så arg! På min läkare. Så nu tar jag saker i egna händer. Min kropp är min. Jag känner den utan och innan. När jag säger att det inte är muskulärt är det inte det. Om jag säger att det är en smärta av annan karaktär än det var i höstas är det ett nytt fokus som behövs. Inte samma tester och undersökningar en gång till. Jag vet redan frågorna. Jag vet redan svaren. Så…
  Imorgon är det slutvilat. Nu ska min kropp komma igång igen. Smärtan i armen, nacken och skuldran är inte rörelsebaserad. Den finns där oavsett och i alla lägen, vilande eller i rörelse.
  Håll gärna tummarna för att min plan går vägen. 🙈
  För övrigt utkämpade jag ett inte krig imorse. Men jag vann tillslut över motståndet och gick upp och mötte dagen med Vipassana. Jag vågade mig inte på någon fysisk övning så det fick stanna med det. 15 minuter gick fort, men när jag kom till nacken och armarna ”dog” jag!! Den smärtan….jisses!!! Sedan fortsatte jag med den järnvilja tillhörande en forna elitidrottare. Jag reste mig och körde i hamn. Nu får jag se hur min vilja kan hjälpa mig på banan igen.
  Åter igen tackar jag för att ni finns och orkar hålla upp mig.
  Namaste
  💜🙏🏼💐


  1. Ann-Sofie (annso1974 på Insta) skriver: 13 mars, 2017

   Byt läkare om det är möjligt. Tyvärr allt för många läkare som inte lyssnar på sina patienter. Hoppas att du (eller en bättre läkare) hittar orsaken till det onda så att du kan bli av med smärtan. Styrkekramar 💖


  2. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Usch vad tråkigt. Hoppas du blir av med smärtan och kan ägna dig åt det du vill. Kramar 💖


  3. Mia Eriksson skriver: 14 mars, 2017

   ❤️❤️❤️


  4. Jane skriver: 14 mars, 2017

   💕💕💕🙏🏻


 33. Helena Johansson skriver: 13 mars, 2017

  Var uppe tidigt för att hinna värma upp och göra några yoga övningar innan kl.6 så att jag skulle hinna dagen övning innan jobbet! Men när jag såg att det var 15 min meditation kände jag direkt att jag inte skulle klara övningen utan att känna stress över att hinna till jobbet, valde att lägga mig i savasana och i stället vänta med dagens utmaning.
  Direkt efter jobbet bytte jag om och gjorde några solhälsningar och ett par övningar innan jag satte mig på min matta, kände en osäkerhet över hur jag skulle klara övningen då detta med meditation känns så svårt! Satte timern på 15 min och började från huvud till tår…. Kände inte ngt speciellt men blev otroligt trött och avslappnad, kändes nästan som om jag skulle kunna somna till. Händer det er oxå?
  Känner ändå en stolthet över mig själv för jag klarde 13 min innan jag tittade på klockan det hade jag aldrig trott att jag skulle klara då jag inte är van att meditera🙏 Så i dag är jag stolt över mig själv och alla er andra där ute vågar prova vågar utmana era gränser❤️ Vi är bra och vi duger 🙏
  Namaste.


  1. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Stolt ska du vara. Vad duktig du är. Bra att du inte stressade med det på morgonen. Det blir nog aldrig bra. Kram o sov gott 💖


 34. Thilda skriver: 13 mars, 2017

  Älskar vipassana, det är min favorittrknik hittills. Har jättesvårt att koppla bort tankarna i anapana, och kommer ofta på mig själv att styra andningen istället för att den flödar fritt. I vipassana infinner sig ett annat lugn när jag fokuserar på hur kroppen faktisk känns och vad som händer inom mig. Det här vill jag ha mer av i mitt liv!!! Idag tog inte tankarna över, idag kände jag allt. Anicca, så sant och så fint ❤


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Åh jag håller verkligen med dig Thilda! Får också ett helt annat lugn med den här meditationen jämfört med andra. Känns skönt när man hittat ”sin” meditation. Jag tänker även att detta är ett steg till att lättare ta till sig andra typer av meditation också… när man verkligen lärt sig sett och kan ”gå vidare” 😊


  2. Mia Eriksson skriver: 14 mars, 2017

   ❤️❤️❤️


 35. Ann-Sofie (annso1974 på Insta) skriver: 13 mars, 2017

  Här blev det kvällsmeditation innan läggdags. Det har varit en väldigt intensiv dag och kväll så det här var verkligen något som jag behövde. På vägen ”uppifrån och ner” var det ganska svårt att fokusera och det kliade och höll på, mest i ansikte och i nacken och så började jag nysa mitt i allt. På ”vägen tillbaka” gick det bättre och efteråt hade jag en lugn och harmonisk känsla i kroppen så förhoppningsvis ska jag sova gott 😊 Meditation är relativt nytt för mig och absolut något som jag ska fortsätta med! När jag var klar med meditationen kände jag mig lite stel (ffa i benen från löpning dagen innan) så jag stretchade ut i några yogaövningar. Tack för idag och sov gott ✨


  1. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Tack själv och sov gott du med. Kram 💖


  2. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Bra jobbat! 👏🏼 Nattinatti! ✨


 36. Linda W skriver: 13 mars, 2017

  Kvällsövning idag. Är helt ovan vid meditation så lite nervöst helt ärligt. Mycket känslor som gick igång vid ”passage” av hjärtat, kändes som en miljon fjärilar. Vet sedan tidigare att det är där mina känslor yttrar sig när det är oro, stress, ångest… sedan vidare… så lättare att känna in nedre delen av kroppen än den övre. Många tankar som susade fram men tycktes som jag kunde låta dem komma OCH gå. Fin övning som jag ska fortsätta att öva med. Sovgott (och tack för all öppenhet och inspiration här inne. Helt amazing 💚)


  1. Christel Collin Westlund skriver: 13 mars, 2017

   Tack själv för ditt inlägg. Så fint. Kramar 💖


  2. Mia Eriksson skriver: 14 mars, 2017

   Du är helt amazing❤️ Sov gott


 37. Anna skriver: 13 mars, 2017

  Började med meditation direkt.. har svårt att slappna av HELT när jag sitter… både psykiskt och fysiskt. Märkte efter en stund att jag bet ihop och spände käkarna. Kanske borde börjat med shaking eller solhälsningar för att komma ner i varav… Hur som helst är detta en meditation som passar mig väldigt bra. Att vara i nuet är säkert en utmaning för alla, men jag känner ändå att jag lyckas när jag aktivt får iaktta nuet. Känna efter. När jag kan fokusera på NÅGOT istället för att fokusera på att inte fokusera på något ALLS. Det är då tankarna börjar sväva. Nu kunde jag lätt ”hitta tillbaka” till mitt fokus! ❤️💪🏻


 38. Christel Collin Westlund skriver: 14 mars, 2017

  God natt alla fina. Vilken inspiration ni ger med era inlägg. Jag älskar att läsa vad ni har skrivit 💖💖💖
  jernqvinnan (på instagram)


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Jag håller med 🙏🏻😊❤️☀️✨ Godnatt!! 🌝


   1. Mia Eriksson skriver: 14 mars, 2017

    Godnatt Anna❤️


  2. Mia Eriksson skriver: 14 mars, 2017

   Jag håller också med er! Blir varm i hela kroppen av glädje! Vilken grej va? Ska titta in till dig på insta också❤️ Kram och godnatt


 39. Jane skriver: 14 mars, 2017

  Godmorgon💕 Jag avslutade även dagen med denna, sittandes i sängen. Lugnet och tystnaden kom ganska snabbt, och oj vad jag har sovit lugnt och skönt inatt! Vet ju inte om det beror på meditationen men ska göra den ikväll igen det sista jag gör!
  Kram på er alla härliga därute😘🙏🏻 Jane


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Det är så otroligt skönt när man hittat en meditationsform och dessutom något som förbättrar nattsömnen… hoppas det fortsätter vara effektivt för det betyder så mycket att sova, och sova BRA! ✨🙏🏻❤️


 40. [email protected] skriver: 14 mars, 2017

  God morgon☀️ Igår fick det bli lite bakgrundsmusik till meditationen för att inte tappa fokus pga lyhörda väggar. 15 minuters meditation gav mig ett lugn men även ny energi då jag lyckades släppa på spänningar. Det är så fantastiskt skönt att ibland kunna få gråta lite utan att känna sig ledsen. Detta hände mig igår. Alltid kopplat tårar till jobbiga känslor tills jag upptäckte att det kunde komma tårar under yoga eller meditation. Spännande att testa ljus-meditationen ikväll!💖🙏🏻


  1. Anna skriver: 14 mars, 2017

   Åhhh!!! Va skööönt! Det är verkligen befriande ❤️ En väldigt speciell och värdefull känsla… finner inget rättvist ord men det är som att tömma sig själv tycker jag.. något som är nödvändigt med jämna mellanrum.


 41. Lena skriver: 14 mars, 2017

  Tack för tipsen igår! Idag gick det bättre, somnade inte. Kändes lättare att hålla fokus, inga vandrande tankar. Känner mig lugn i kropp och själ.
  Kram<3


 42. Ida/ @Im_healthyenergy skriver: 15 mars, 2017

  Åh alltså denna behövde verkligen jag! Var pepp imorse när jag vaknade (eller så pepp som jag kan vara en måndag, jag avskyr ju sedan jag var liten måndagar). Började dagen med min dagliga morgonyogaritual och åkte sedan till jobbet. Var kaosmycket på jobbet (arbetet på akuten som läkare är minst sagt ingen dans på rosor). Grät när jag satte mig i bilen på väg hem, var sönderstressad, hade jobbat över flera timmar och ville bara hem. Men tog mig samman och tog en löptur – finns två sätt att rensa hjärnan på när man är stressad och ledsen, det ena är löpning och det andra är yoga. jag bestämde mig för att idag behövde jag båda två!! Efter löpturen tog jag en iskall dusch innan jag satte mig på yogamattan, började att köra ganska fysisk yoga för att skingra tankarna ytterligare innan jag bestämde mig för att göra dagens utmaning och herregud vilken effekt den hade. Idag tackar jag Vipassana för att jag lyckades få ett fokus och lugn och att samla tankarna efter denna minst sagt hektiska dag. Så skönt att kunna tillämpa yoga och meditation när livet runt omkring en gr i 230 km/h. Tack Josefine <3


  1. josefinebengtsson skriver: 15 mars, 2017

   ❤️❤️❤️❤️


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar