Annons

YOGAUTMANING DAG 9: Skulderstående

Skulderstående
YEAH! Varmt välkommen till dag 9 av vår 31 dagars yogautmaning. Två dagar kvar av aktiv yoga.  Börja som vanligt gärna med dina solhälsningar.
 

 • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
 • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
 • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.
Annons

 
Sen är det dags att vända oss uppochmer i ett Skulderstående (Salamba Sarvangasana). Denna position brukar kallas drottningen av alla yogapositioner, eftersom den ger oss så många fördelar. Att vända kroppen uppochner lugnar hjärnan, minskar stress och ger oss fokus.
 
Gör så här

 1. Lägg dig på rygg med armarna längs med kroppen. Andas ut och pressa armarna mot mattan. Ta hjälp av magen för att lyfta upp fötterna ända bakom huvudet.
 2. Dra in skulderbladen närmare varandra, böj armbågarna och placera händerna på nedre delen av ryggen.
 3. Tryck bakhuvudet mot mattan och låt nacken vara lång – hakan strävar bort från bröstet.
 4. Andas in och sträck benen upp mot taket. Pressa ihop benen och tänk att du vill göra ett hål i taket med dina tår!
 5. För att avlasta nacken under övningen kan du lägga en hopvikt filt under övre delen av ryggen, med den mjuka filtkanten närmast huvudet.
 6. Stanna här i 10–20 djupa andetag.
Annons

Halasana
7.  Andas sedan ut och för återigen fötterna över huvudet till plogen (Halasana). Om tårna når marken kan du släppa händerna och fläta samman fingrarna bakom dig. Om tårna inte når marken behåll händerna i ländryggen och böj knäna för att vila dem på pannan. Förläng nacken och låt hakan sträva iväg från bröstet. Stanna här i fem andetag. 
8. Pressa sedan handflattorna mot mattan och använd dem som bromsklossar när du sakta rullar ner kota för kota och lägger dig på rygg.
matsyasana
9. Andas in och dra in skulderbladen under dig. Pressa underarmarna mot golvet och på nästa inandning lyft huvudet och övre delen av ryggen från golvet med armarnas kraft. Beroende på hur mycket rörlighet du har i ryggen och bröstet, placera bakhuvudet eller toppen av huvudet i golvet. Det ska vara en minimal belastning på nacken i positionen, kraften ska komma från armar och överkroppen.
10. Antingen håller du benen tillsammans och sträckta framåt eller korslagda (lotus) ben.
11. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.
 
Har du nackproblem eller om du av någon anledning inte vill vända dig helt upp och ner (exempelvis kan det som kvinna vara obehagligt när om du har mens) kan du göra Vikariat Karani istället – föra benen upp mot 90 grader antingen mot en vägg, ta hjälp av en själ (strap) för att hålla dem där eller som på bilden lägga en kudde under rumpan. Slappna av här en stund!
viparita karani
(Bilder – Yogobe)
Hur kändes din kropp idag på mattan? Var det svårt att hitta tid till yogan? Hur var det att vara uppochner? Dela gärna i en kommentar nedan och såklart med dina nära och kära. #josefinesyogautmaning
 
KÄRLEK!!!

Annons
Dela på:

200 kommentarer till “YOGAUTMANING DAG 9: Skulderstående”

 1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

  Godmorgon alla! ?
  Åkte till jobbet igår kväll och jobbade natten och jobbar ända till kl 18 ikväll, brukar alltid ha med mig mattan och yoga under natten när jag jobbar (om läget är lugnt dvs), så gjorde det även nu, tände ljus och  yogade en halvtimme först. Sedan såg jag att klockan hade slagit 6.30 så då kikade jag självklart upp dagens utmaning, körde den också och kände att det var väldigt skönt att få kroppen upp och ner en liten stund. Inspekterade hur min andning fick magen att röra sig och hur mina ben spändes… avslutade i savasana och låg och bara njöt an tystnaden. Andades in positiv energi, tacksamhet, kärlek, kraft… andades ut negativ energi, stress, trötthet.
  Var så välbehövligt efter en fullspäckad dag igår och eftersom resten av hela dagen består av jobb.
  Längtar tills jag får läsa om era upplevelser kring dagen. ? Önskar er alla en mysig söndag, gosa er ordentligt ?? Namaste! ?


  1. Malin / @nilamyoga skriver: 9 oktober, 2016

   Vad lyxigt att kunna yoga på jobbet och vilket bra sätt att börja en jobbdag. Hoppas att resten av din dag blir bra.


   1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

    Ja det är riktigt hörligt ? Tack detsamma! ?


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vad fint att du kan ta med dig yogamattan till jobbet, vad är det för spännande jobb du har? Låter som att du fick en fin morgonstund!


   1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

    Ja det är verkligen lyxigt att få tid att yoga mitt i natten! ? jag jobbar som personlig assistent, och på natten brukar det vara väldigt lugnt så det kan faktiskt vara rätt mysigt ?


    1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

     Vad skönt! SÅ kul att lära känna personer här både yogamässigt och privat!


 2. Anna-Klara skriver: 9 oktober, 2016

  Gomorron gomorron! Trött idag med, men grymt att sträcka ut kroppen efter att ha cyklat upp och ner över fjället igår!


  1. Malin / @nilamyoga skriver: 9 oktober, 2016

   Vad härligt det låter att cykla på fjället. Jag är så himla sugen på att fjällvandra. Om ett par år när barnen är större ska vi definitivt ut på tur.


  2. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Åh vilken grej, cykla upp och ner över fjället!? Då kan jag förstå att det var skönt att ställa it idag!?


 3. Terese skriver: 9 oktober, 2016

  God morgon! Vaknade tidigt och gick med nyfikenhet och förväntan in o kollade dagens utmaning. Ah,skulderstående, enkelt, den gillar jag – tänkte jag. Men ack vad jag bedrog mig. Kroppen ville inte alls vara med idag! Och plogen var omöjlig, helt låst i övre delen av ryggen. Så utmaningen denna morgon var att acceptera acceptera acceptera. Känna in kroppen och mota bort prestationsprinsessan. Fick kämpa med fokus hela tiden. Även i vilan på mattan efter. Men vill tro att även ett sånt här pass gör gott i kropp och själ ??
  Någon som har tips på övningar dör stel bröstrygg? Känner att det begränsar även i övningar där armarna skall över huvudet. Tror det är det som spelar in iallafall.
  Önskar alla en fin söndag ?


  1. Hanna skriver: 9 oktober, 2016

   Jag upplevde samma sak. Tänkte att plogen kan jag iallafall. Gjorde den senaste igår kväll. Men tydligen är kroppen så mycket stelare på morgonen.


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Ofta är jag ganska stel i bröstryggen på morgonen och brukar istället göra uppmjukande yoga på morgonkvisten och istället göra mer krävande övningar som involverar mina stela partier (tex bröstryggen) på eftermiddagen/kvällen när jag är mindre stel.


  3. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Håller med Ida L här nedan. Brukar också göra mer mjukgörande rörelser på morgonen då jag också ofta känner mig som 80+ ?
   På kvällen har kroppen varit igång lite mer och är ofta mer redo för mer utmanande övningar.
   Kanske funkar det bättre?
   Jag brukar använda mig av en kloss och ligga med armarna över huvudet om du förstår hur jag menar? Det hjälper bröstryggen att slappna av.
   Ett annat tips är också att regelbunden köra katt&ko positionen. (kanske du redan gör?)
   Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig ? kram!


   1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

    <3


  4. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Ett litet tillägg, örnens armar är också en övning du kan göra för att öppna upp mellan skulderbladen och bröstryggen ? Hoppas det kan hjälpa dig något! Kram


  5. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Fint att du känner in kroppen T. Det finns massor av övningar för stel bröstrygg. De ni andra nämner är grymma. ”Evil Sholder Openers” kan hjälpa. Fläta samman armarna framför dig med böja armbågar och gör rörelser med andetaget är också superbra. Å sist men inte minst kundalini shaking :-). Glad söndag!


 4. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

  Vaknar 05.30- så typsikt att vakna så tidigt på sin lediga dag när man egentligen kan sova hur länge som helst. Men är pigg som en mört så väljer att stiga upp. Tänder massa ljus i lägenheten, dricker 1 liter vatten och börjar min morgonyoga. Vilket underbart flöde jag fick till idag- efter en timma var jag mjuk i hela kroppen- från fingrar till fotleder och hade ett harmoniskt lugn i sinnet. Lagom tills klockan var 06.30 kikade jag in här och såg till min förtjusning att dagens utmaning är Skulderstående. En övning som jag har kommit att älska. Oftast är jag lite för stel i bröstryggen för att göra den och liknande övningar såsom plogen på morgonkvisten innan jag har mjukat upp leder och stelheten ifrån natten men tack vare min redan timslånga yogasession var jag uppvärmd och varm i kroppen och skulderståendet gick galant. Vilken underbar start på dagen!


  1. Malin / @nilamyoga skriver: 9 oktober, 2016

   Vilken härlig morgon!


  2. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Åh det lät ju fantastiskt! Vilken mysig morgon! Hoppas din dag fortsätter sådär bra ?? kram!


  3. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Wow vilken start på dagen!! Och var mycket tid man känner att man har sedan när man börjar så tidigt. inspirerande delning! Ha en härlig söndag???


  4. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   MEN ÅH VA HÄRLIGT IDA!


  5. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   Guuuud låter som en helt fantastisk morgon!!?


 5. Hanna skriver: 9 oktober, 2016

  Godmorgon. Gjorde mitt dagliga 20 minuters morgonpass och gav mig sedan på dagens utmaning. Precis som Terese nedan tänkte jag att det här kan jag. Jag har bit för bit lärt mig att komma ner i plogen under de senaste månaderna. Det har känts lite skrämmande till en början. När man kommit lite mer än halvvägs känns det som att man plötsligt tappar kontrollen och ska tippa över och bryta nacken :-). Men jag lärde mig till slut. Så jag tänkte att denna morgon skulle vara ”piece of cake” för en gångs skull efter alla balanser och kråkan som inte vill lyfta (inte idag heller). Men jag brukar aldrig göra plogen om morgnarna utan bara på kvällarna efter något pass. Nu gick det inte alls. Området mellan skulderbladen är väldigt spänt. Försökte stretcha ryggen och axlarna. Lade mig en stund med en ”three minute egg”- kloss under bröstryggen och bakhuvudet i golvet. Det kändes bra. Det måste jag göra oftare. Tröstade mig sedan med Trädet och Krigare 3 som jag nu åtminstone har lärt mig :-). Prövade de andra positionerna i dagens utmaning. Det gick sådär. Fisken klarar jag av om jag placerar händerna på golvet under rumpan och har underarmarna i golvet. Prövade Plogen pånytt, kom ner med fötterna i golvet men det spände och kändes obehagligt mellan skulderbladen så jag stannade max tre sekunder. Tror den får vara en ”kvälls-asana” för min del. Måste dock säga att just Plogen är en favorit för mig nu när jag kan den. Känslan i magmusklerna efteråt är härlig. Återkommer till dagens utmaning i kväll igen.


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Jag brukar också vara stel på morgonen, den blir säkert lättare om du försöker ikväll igen! Kram


  2. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Tycker också denna positionen kan kännas lite bråkig på morgonen. Efter mycket uppvärmning brukar den sitta fint tycker jag. Men vissa positioner är ju verkligen så som du beskriver, att den kanske passar bäst på kvällen ? Skönt att du provat dig fram och lärt känna din kropp ett snäpp till! Du verkar ha kommit långt på bara några månader! ?? kramar ?


  3. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Vad gött att du känner utveckligen vad det gäller Plogen. Positionerna är alltid roligare att göra när man kan dom, men är samtidigt en kul utmaning med dom som inte alltid funkar så bra. Träning träning träning så till slut går det???☯


  4. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Ja – kroppen är ju ofta mycket stelare på morgonen speciellt här i Sverige. När jag bor i värmen typ i Indien är det inte alls så stor skillnad mellan morgon och dag. Det är väl toppen att du har några asanas för morgons och några för kvällen. Spännande hur vi lär känna vår kropp me yogan!!! KRAM


   1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

    Ja tänk att klimatet kan påverka så mycket! När jag har vart utomlands så har t.ex. spagat inte varit några problem men här hemma. Jo jädrar vad det behövs stretchas ?


 6. SmilingSam skriver: 9 oktober, 2016

  Hej! Dagen bjöd in till tidig yoga ? Skulderstående är en favorit men idag var kroppen trött och huvudet svårstyrt. MEN som alltid annars, känns allt sã mycket lättare efter yogan, kroppen, huvudet och livet ? Det är därför jag tveklöst umgås med mattan varje dag ? En fin söndag till alla ✨


  1. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Ja energin man får efter sin stund på mattan är obeskrivlig!✨??


 7. SmilingSam skriver: 9 oktober, 2016

  Måste som Tove skrev nedan bara nämna att läsa alla kommentarer är fantastiskt! Ja Josefine vilken härlig community du skapat här med din utmaning. Får så mycket inspiration och hjälp, jag som inte är en fulländad yogi ?✨ Namaste och Tack! Alla ?


  1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Ja det är så mysigt ? det ger lite guldkant på vardagen, speciellt när man får tid över på jobbet och gå in och kika ? kram ? ha en fin dag!


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Åh, jag håller med- så kul att läsa allas kommentarer!


  3. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Håller med! Så himla mysigt och peppande at ät vi är så många som gör samma sak och hejar på varandra!??☯


  4. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   Håller verkligen med! TACK Josefine!❤️❤️❤️❤️??


 8. Malin / @nilamyoga skriver: 9 oktober, 2016

  Nu tycker barnen inte längre att det är något konstigt när mamma rullar ut yogamattan och gör konstiga saker på golvet. Idag började jag med solhälsningar följt av ett kort balansflöde innan jag tog mig an skulderståendet. Jag känner att jag behöver jobba upp mer bålstyrka för att kunna räta ut ordentligt och hålla balansen. Hade glömt hur mycket jag älskar den här positionen. Jag känner mig alltid så hel och närvarande efteråt. Stelheten som jag känt tidigare när jag kört på morgonen fanns inte heller där idag.
  Tidigare har jag dragit mig för att yoga när barnen är vakna. Det har därför ofta fallit bort för att det har känts för jobbigt att ta tag i när barnen sover för natten. Nu flödar jag med Prinsessan Sofia i bakgrunden och möts av en skrattande bebis när jag höjer blicken i kobran. Hjärtat sjunger och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja dagen.


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vad underbart att barnen kan se när du som mamma yogar, kan tänka mig att det blir lite enklare att få till yogan då!


  2. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

   Vad härligt att du har kommit över det och att du nu uppskattar att göra yogan även om barnen är vakna? Grymt jobbat!?


  3. Mia Haglöf skriver: 9 oktober, 2016

   Härligt! Snart yogar prinsessan med dig


  4. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Ahhhh va underbar Malin! YES YES YES. Så många som verkar ha så svårt att få till yogan med små barn…fint att hör satt det går!!!!


  5. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   SÅ hääärligt alltså!! ? Snart är barnen med på mattan också ska du se! ?


 9. Mia Haglöf skriver: 9 oktober, 2016

  God förmiddag. Jag tog sovmorgon idag och har precis avslutat min morgonyoga. Började med ett flöde som heter Glada nyckelben på Yogobe. Att få sträcka ut runt nacke och axelparti var precis vad jag behövde denna morgon. Nytt jobb och omedveten stress har satt sig, dessutom undrar jag om min sovställning påverkar? Nå väl över till dagens utmaning, skulderstående. Efter uppvärmning med Solhälsningar avverkades skulderstående, plogen, embryot och fisken. Muskler som sträcks ut och som smärtar på ett skönt/bra sätt. Andas lugnt, räknar till först tjugo andetag, sedan tio av varje. Avslutar med några sekunder kråka och ett längre huvudstående på tjugo andetag.
  Är redo för en skön söndag, hoppas att ni också är det 🙂


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vilket härligt flöde med olika roliga och utmanande positioner1 huvudstående i 20 andetag är inte illa!


  2. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Glada nyckelben ska jag prova! Tack för delning! ??
   Sovställning kan faktiskt påverka också tror jag, jag har i alla fall blivit mindre stel i axlarna sedan jag bytte kudde (ligger mycket på sidan och har nu skaffat mig en högte kudde) så jag inte trycker ihop axlarna lika mycket när jag sover längre.
   ?


  3. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Åh va härligt! Låter som ett spännande pass med fokus på nyckelbenen. Jag kan också känna att sovställningen kan påverka hur jag mor i kroppen. Jag mår oftast som bäst när jag sovit på rygg i savasana. Glad söndag!


 10. Rebecka Johansson skriver: 9 oktober, 2016

  Känner att min kropp var ganska stel och har träningsvärk från gårdagens pass. Började men mina solhälsningar som vanligt. Så pass många att min rygg började vakna till liv och smärtan i nacken försvann något. Skulderstående tycker jag är väldigt kul, krävs myclet folkus. Plogen är en pina för mig. Kunde lägga knäna på pannan men positionen känns väldigt ansträngande även om jag inte hår så djupt ner. Det är helt enkelt en position jag får arbeta lite mer med. Så idag fick jag jobba mycket med att acceptera att så här är min kropp och uppskatta det som den har lätt för. Nu ska jag göra mig en god smoothie och ta en lång promenad i skogen. Härliga söndag!???


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Skön morgonstund! Var räd om nacken i plogen och pressa dig inte utan låt det ta tid! Kram


  2. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Precis så är det. ? kroppen är fantastisk och man får fokusera på det den kan för stunden! Vilken härlig morgon med promenad och smoothie också! ??


  3. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Ja precis! Det är säkert dina spänningar i nacken som gör att plogen känns obehaglig. Ta det i din takt. Och du kan lägga en filt under axlarna/ryggen för att skapa större ”space” för nacken – då brukar det bli lättare. Njut av skogen, jag var just där men ska nog dit lite igen snart! KRAM!


 11. Hanna L skriver: 9 oktober, 2016

  God förmiddag! ❤
  Började dagen med 20 min meditation. Jag har en vana i den.
  Sedan solhälsningar, blir väldigt andfådd fortfarande så andningen blir inte som den ska.
  Sedan provade jag kråkan. En kråka ett par sekunder som lyfte. En på näsan på kudden och en som inte lyfte. Armstyrka är noll och bålstabilitet dålig. Fick väldigt ont i handlederna.
  Skulderstående nästa. Överkom mina rädslor. Kom upp med tårna pekande mot taket, obehagligt men stannade en kort stund 2 ggr. Plogen kommer jag inte in, benen hänger i luften. Men den hän skönare.
  Fisken hade jag rätt så enkelt att komma in i. Dock bara en kort stund. Jag har aldrig provat dessa asanas. Jag har inte yogat mer än kanske 30 ggr i hela mitt liv och endast själv.
  Men jag får mersmak. Men jag behöver lyssna på kropp. Inte min hjärna. Tror att jag ska ta nya försök ikväll ❤?


  1. Malin / @nilamyoga skriver: 9 oktober, 2016

   Heja heja!


  2. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Tack för att du delar! Så fint. Du har verkligen gått ALL-IN med yogan sen du började känns det som. Fint!!! Kul att du fick prova nya asanas. Se om du kan göra solhälsningarna lite långsammare och låta andningen leda varje rörelse. Ett tips för att det ska ske mer tydligt är att låta andetaget börja någon millisekund innan själva rörelse. Fint att ha dig med här. KRAM


   1. Hanna L skriver: 9 oktober, 2016

    Tack så mycket! Det ska jag absolut prova! ❤ Har även lekt med handstående mot garderoben. Fart upp och sedan klarade jag av en stund där utan stöd. Armstyrka ??


    1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

     YEAY!!!! Härligt!


  3. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vad kul att du har fått mersmak! Kolla in yogobe, där finns massa bra videos (även videos för att mjuka upp handlederna) ochn man kan tex söka på Josefines namn där!


 12. Karin O skriver: 9 oktober, 2016

  Skönt….Idag ska jag packa väskan och åka på fiol kurs fem dagar. Att packa kan ofta för mig vara stressigt och jobbigt men nu efter yogan så känns det mycket lugnare…Dagens övning hjälpte mig att släppa mycket spänningar i nacke och käkar och vara i nuet……..Önskar er alla en underbar söndag………..


  1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Åh va skönt. Håller med packa gör mig alltid stressad också. Spännande med fiol kurs – ha det fantastiskt!


 13. Emma K skriver: 9 oktober, 2016

  Glad söndag alla yogis!! 😀 Idag kändes kroppen riktigt bra, den verkar må toppen av att öva yoga varje dag (i vanliga fall yogar jag nästan varje dag, men utmanar inte mig själv lika mycket som nu)! Jag tycker om att göra skulderstående, för det tog lång tid innan jag lärde mig den, och jag var väldigt rädd för den i början. Nu klarar jag av den, och känner mig stark! Försöker tänka på att aktivera hela kroppen, att varje kroppsdel ska ”lyfta sig själv”. Plogen har jag inte klarat av ännu, tror att det mest beror på rädsla. Litar dock på att det kommer! Tack för idag! ❤


  1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Göda söndag till dig! Härligt att du utmanar dig lite :-). <3


 14. Jenny skriver: 9 oktober, 2016

  Tack Josefin för all din vägledning, inspiration och energi som du ger här! Jag har varit med på utmaningen sedan dag 1 men det är först nu som jag kommenterar. Jag är ganska så ny in i yogans värld – mötte den i samband med utmattningen som drabbade mig för över ett år sedan. Det är en spännande resa som jag är på som ger mig mer mod, styrka och klarhet. Yogan är min hjälp framåt för att ta mig an tankar och känslor som skuld, skam, rädsla och låg självkänsla. Att acceptera mig själv som jag är, är något som jag kämpar med varje dag. Att bara sitta still och försöka att vara här och nu, inte tänka på något, har varit – och är fortfarande – verkligen ansträngande för mig. Men det är också helande. Kan inte tänka mig en dag utan yoga. Så – stort tack för allt det som du delar med dig av här! Och tack ni andra för era kommentarer, så intressant att läsa! Gjorde bland annat solhälsningen, krigaren, trädet, örnen och båten innan jag landade i skulderstående. Så skönt, kände mig närvarande idag. Avslutade för första gången i en meditation i 10 minuter med min mala som jag precis köpt. Kram


  1. Hanna L skriver: 9 oktober, 2016

   ❤❤❤


  2. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Åh va fint att höra från dig Jenny. Underbart att du är med oss här. Å vad fint att du hittat en din yogarutin. Glad jag blir. TACK till dig. STOR KRAM


   1. Jenny skriver: 9 oktober, 2016

    ?? tack!


  3. Thilda skriver: 9 oktober, 2016

   <3


  4. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Hej och roligt att höra från dig! Tämk att vi är så många mysiga här inne ?
   Starkt av dig att berätta din historia. Härligt att höra hur yogan hjälper dig! Kramar till dig ??


  5. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   Välkommen! Fint att du delar med dig av din historia, tror det är såå viktigt att prata mer o öppnare om sånna här saker! Modigt! ?? låter som du hade ett härligt pass o skönt med meditation efteråt, det brukar jag också göra, så energigivande, lugnade och stärkande på samma gång.???


 15. Molly skriver: 9 oktober, 2016

  Hej på er! Igår hade jag så ont i min rygg så det blev endast Savasana på kvällen där jag somnade o glömde totalt att kommentera ? Vaknade idag super stel o dränerad på energi så jag tvingade mig upp på mattan med hög yogamusik i öronen. O tur var väl det för efter några solhälsningar började energin komma tillbaka ?? Jag gillar axelstående o att sen gå ner med fötterna i golvet men har inte fått så tydliga instruktioner tidigare så det var en liten utmaning att göra ‘rätt’. Försökte ta det lugnt o metodiskt med djupa andetag men var inte fullt närvarande. Känner mig dock mjukare i kroppen o glader i sinnet ? Tack! (Jag hoppas att jag är starkare imon så jag kan göra kråkan då istället)


  1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Fint att energin kom! Men fy för ryggverken…känn in vilka yoga positoner som funkar. Det får ju inte bli värre! KRAM!


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vilket skönt pass!


 16. Christina Lindström skriver: 9 oktober, 2016

  Salamba Sarvangasana och Halsarna har varit två av mina favoritpositioner i över 40 år! Har ingen aning om varför jag började göra dem som liten flicka inne på mitt rum, men minns så väl hur skönt jag tyckte att det var. När jag sedan började med yoga, utan att ha läst värst mycket om det, så minns jag också min förvåning när dessa positioner presenterades under en praktik. Undrar om det är vanligt att man som barn på ett naturligt sätt när man utforskar sin kropp hamnar i dessa positioner. Någon som känner igen sig?
  Nu ska jag ut och krama några träd och plocka ekollon.
  Många varma!


  1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Hahaha…älskar din story. Jag känner absolut igen mig, och barn generellt känner ju bättre än vi vuxna vad kroppen behöver så det där är nog inte helt ovanligt :-). Men kul! Ahhh jag har precis varit och kramat träden. NJUT!


  2. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Haha ja! Jag gjorde också det när jag var liten, låg ofta i min säng och tyckte det var jätteroligt. Hade då ingen aning om att det var en asana ??


  3. Gina skriver: 9 oktober, 2016

   Jag känner också igen mig! Gjorde massa skulderstående och grejade med andra ”yogapositioner” innan jag ens visste vad yoga var ?


  4. Maria Gelderman skriver: 9 oktober, 2016

   Jag strechade mycket som barn så det har jag haft nytta av och det är strechövningar jag gillar mest med yogan!


  5. Sandra skriver: 9 oktober, 2016

   Åh krama träd!!❤️ Det behöver jag också snart känner jag!?


  6. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vilken mysig söndag och härlig delning av ditt minne!


 17. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

  Jag älskade dagens övning det är allt jag har att säga ❤️ ??? Ha en fin söndag alla och tack för denna veckan ✨✨


 18. Charlotte Trollmarker skriver: 9 oktober, 2016

  Å härliga morgon! I natt har jag fått lite mera sammanhängande sömn och det gör skillnad. Det där med sovmorgon på helgerna är inget lillkillen fattat ännu ?
  Tankarna när jag såg dagens utmaning var vad skönt ? ställningar jag känner till och har testat på tidigare. Vilket betyder att jag kan slappna av och inte behöver kolla instruktionerna om igen.
  Börjar som vanligt med de olika solhälsningarna men lägger även till kon och katten för att mjuka upp ryggen.
  Sen går jag på skulderstående 25 andetag, plogen & fisken 10 andetag vardera.
  Kan definitivt bli bättre/starkare (stabilare) men kan genomföra övningen. När jag gör skulderstående viker jag in en kudde/block i mattan. Lägger huvudet utanför så att skuldrorna får en upphöjningå så att nacken får vila.
  Avslutar med en kattvridning (sketch) innan Savasan. Känner mig glad och redo att möta dagen.
  Mediyogan igår var väldigt skön och givande. Ska testa igen.
  I dag ska jag testa yin yoga som många av er talat så varmt om.
  Tack alla ni för att ni delar med er av era historier och tips. Ni är guld värda.
  Önskar er en underbar söndag ?


  1. josefinebengtsson skriver: 9 oktober, 2016

   Åhhhhh va härligt Charlotte!!!


  2. Mia Haglöfmiassidor.blogspot.com skriver: 9 oktober, 2016

   <3


  3. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Jag är precis som din lillkille- min kropp har inte heller förstått det där med helger och sovmorgonar 😉 Vad roligt att du testar så många olika typer av yoga nu, kul med Mediyoga, det har jag aldrig provat. Har du något bra tips om ställe man kan gå till?


   1. Charlotte Trollmarker skriver: 9 oktober, 2016

    Det roliga är att på vardagarna då kan han sova länge, vill inte vakna. Sova till efter 8 och är hur trött som helst.
    Men på helger då vaknar man kl 6 och är pigg som en mört ?
    Superkul att testa olika typer av yoga.
    Går på Ashtanga yoga Uppsala och de har haft Malin från hälsoportalen på besök/prova på 3 gånger den här hösten. Jag har testa alla 3 då fokus varit olika varje gång. Har varit riktigt bra och är sugen på att lära mig mer. Hon kommer komma tillbaka i vår men annars kan man nå henne på http://www.halsoportalen.net
    Kan lägga till att Yin yoga var riktigt häftigt.
    Jobbigt men skönt. Det drog och stretchade över allt. ?


 19. Siiri skriver: 9 oktober, 2016

  Denna helg har jag gått runt och känt mig lycklig. Lycklig och exalterad över yogan jag gör idag och yogan jag kommer få göra imorgon.
  Trots att jag är jätte trött känner jag att jag får energi av denna lyckokänsla. Jag känner mig kärleksfull och lyckligt lottad.
  Idag fick jag börja dagen med ett mumsigt Strong Flow pass på Altromondo Yoga tillsammans med Anna Hultman. Det var helt fantastiskt. Efter att ha gjort lite yoga varje dag kändes kroppen mer öppen redan från början.
  Jag hade tidvis svårt att hålla mina tankari nuet, men hittade ändå alltid tillbaka.
  Det jag ÄLSKAR med yogan är att man kan övverraska sig själv genom att överträffa sig själv.
  Jag hittade mina magmuskler i stående splitten. Något jag aldrig upplevt förr. ?
  Vi skulle även i bryggan sträcka ut ett ben i taget mot taket, och sedan lyfta upp en arm i taget till respektive höft. För armarnas del tänkte jag ”åh herre gud hur ska detta vara fysiskt möjligt” för jag hade redan tagit ut mig så mycket. Men jag tänkte att jag testar. Och jag ÄLSKAR när jag får tänka ”åh jäklar, det gick ju!”. En rejäl kick eufori helt enkelt! ?
  Idag var en dag då jag valde göra Vikariat Karani istället för skulderstående. Älskar känslan i ryggen samt att (jag åtminstone) känna de djupa magmusklerna aktiveras.
  Än en gång en strålande start på dagen.
  Hoppas alla andra känner samma lycka och eufori som jag gör! ❤️️ Namaste


  1. Charlotte Trollmarker skriver: 9 oktober, 2016

   ? wow, toppen ?


   1. Siiri skriver: 9 oktober, 2016

    ?


  2. Thilda skriver: 9 oktober, 2016

   Åh, det låter verkligen underbart <3 Förstår precis vad du menar med känslan när magmusklerna kickar in och den där euforikänslan när man överraskar och överträffar sig själv!! SÅ häftigt.


   1. Siiri skriver: 9 oktober, 2016

    Tack!! ? Kram!


  3. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Åh så himla underbart! Känner igen precis allt du skriver! ? när man blir så imponerad av vad kroppen kan göra! Minns när jag första gången upptäckte hur bålen jobbade i handstående. Så grymt ?
   Kraaam ?


   1. Siiri skriver: 9 oktober, 2016

    Tack!! ❤️️ Kram!


  4. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Wow vilken häftig känsla (och den där bryggan med ett ben i luften och att lyfta ena armen låter rent av omöjlig i mina öron haha, men ingenting är omöjligt!).


   1. Siiri skriver: 10 oktober, 2016

    ❤️️


 20. Thilda skriver: 9 oktober, 2016

  Söndag och mysyoga. Började min dag med att tända massor av ljus, dricka varmt citronvatten och sitta i tystnad en stund på mattan. Flowade sedan till mina andetag och lät kroppen gör vad den ville. Det blev bl a några bröstöppnare *tight* och en låååång stund i duvan *tight x2* men så befriande. Gjorde några försök till skulderstående för att sedan avsluta i Vikariat Karani. Skulderstående är inte min favorit alltså (ännu). Tycker det är svårt. Såg att några av er skrivit att det kan vara svårare att göra den på morgonen så tänkte försöka mig på den igen ikväll. ÖVA ÖVA ÖVA. Wiiiie!! Hoppas att ni har en fin söndag alla fina yogababes <3


  1. Tove Blomsten skriver: 9 oktober, 2016

   Låter väldigt mysigt! ?
   Prova igen ikväll och uppdatera gärna hur det gick! ??


  2. Charlotte Trollmarker skriver: 9 oktober, 2016

   Lät riktigt härligt ?


  3. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   Åh mysmorgon deluxe!??? Bara ha tålamod så kommer det när det är dags! ?


  4. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   Gossig dag ??? öva öva öva ✨✨✨


  5. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Oh ja, hoppas att du provade den ikvöll igen. För mig är min morgon och kvällskropp som skillnaden mellan en stel 95åring och en vig treåring!


  6. MinnaMittkokoshjarta.isilife.se skriver: 9 oktober, 2016

   Åh låter så skönt och peppande!! Känner verkligen igen mig!!


  7. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   MYSYOGA låter helt rätt Thilda. Ibland är det lite tight speciellt på morgonen och så får det nog vara. STOR KRAM!!!


 21. Ceciliainstagram.com skriver: 9 oktober, 2016

  Tack! Idag va jag på Hatha klass och fick med dessa moment i slutet på klassen. Min kropp är fortfarande lite öm idag efter gårdagens handstand workshop. Håller du i några workshops förresten?


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Spännande med handstand workshop- fick du några bra tips du kan delge här? 🙂


 22. AnnaIngenannansord.wordpress.com skriver: 9 oktober, 2016

  Mellan dragning av kabel i brunnen och uppsättning av lampa på husvägg hann jag med dagens övningar ?
  Fullt påpälsad i lager på lager med arbetskläder då det var isande kallt. Kika in på bloggen för att se bilder 😉 Fick dock upp värmen ordentligt med yoga. Efteråt blev det även huvudstående.


  1. Charlotte Trollmarker skriver: 9 oktober, 2016

   ?❤


  2. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   Härlig dag! ✨???


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Härligt!!!!!!


 23. T skriver: 9 oktober, 2016

  Ett steg fram och två steg bakåt… lite så känns det just nu. Jag blir arg och frustrerad över att kroppen inte orkar och sedan blir jag irriterad på mig själv för att jag inte bara kan acceptera att det är så här jag mår just nu. Jag vill ju orka yoga. Jag saknar att kunna köra något som kräver någon form av styrka eller uthållighet. I morse flög det runt en massa (och inga snälla) tankar under yogan och jag blev faktiskt så arg att jag avbröt mitt i. Satte mig här och läste kommentarer istället. Måste hålla med alla som skrivit, det är så fantastiskt att komma in hit och bara läsa. Så mycket pepp och stöttning och det känns verkligen som att man har alla med sig i det här. <3
  Jag får väl ta med mig dagens lärdom och inte puscha på för hårt framöver och försöka vara lite snällare mot mig själv. Inga krav utan bara lyssna på vad kroppen behöver. Min energimätare är nog helt satt ur spel, det känns lite som att plocka bort batteriikonen från telefonen: "Det känns som att det finns en del energi kvar här….nähepp där dog den visst" Nu är det iaf millimetersteg som gäller i fortsättningen. Ikväll blir det savasana eller på sin höjd en vikariat karani. Förhoppningsvis utan snurrande tankar haha.
  Hoppas ni har en trevlig söndag <3 Namaste


  1. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

   Frustration är aldrig kul men SÅ stark du är som kämpar trots ovissheten om var energinivån ligger för dagen! Heja dig! ?


  2. Siiri skriver: 9 oktober, 2016

   Super mycket styrka och pepp till dig! Jag vet hur det känns.


  3. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   ❤️ Tillsammans ✨✨✨


   1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

    <3 <3 <3 JAAAAA!


  4. Hanna skriver: 9 oktober, 2016

   Sådana där dagar är yin-yoga faktiskt att rekommendera. Kanske till någon skön musik om tankarna vill vandra.


  5. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Unna dig en extra lång savasana och bara tillåt dig själv att vara!


  6. MinnaMittkokoshjarta.isilife.se skriver: 9 oktober, 2016

   Åh, du förtjänar en lång savasana! Vi blir frustrerade ibland och hamnar i svackor men upp kommer vi igen ??


  7. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Fina du! Tack, tack, tack för din ärliga delning. Verkligen rörd över vilken pepp som finns här i gruppen. Sååå galet vackert hur ni alla hjälper varandra in i yogan. OTROLIGT! Hoppas att du kunde njuta av vikariat karlni och savasana sen utan alla de där negativa tankarna. Lyssna på kroppen och låt den vila när den behöver. Nu kommer också 7 dagar med lite lugnare övningar. Massa kärlek och pepp till dig!


  8. T skriver: 10 oktober, 2016

   TACK för all pepp! Ni är fantastiska <3 <3 <3


 24. Malin Gillbergmalin.gillberg.marykay.se skriver: 9 oktober, 2016

  Detta var en skön utmaning tyckte jag. Extra mysigt att få egen tid & inre fokus när det regnade & blåste utanför. Tack??önskar er en fin fortsättning på söndagen??✨


  1. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   Detsamma till dig ? Söndagen dagens praxis och blåsvädret va en fin kombination ✨??


 25. Gina skriver: 9 oktober, 2016

  De två senaste dagarna har jag haft svårt att finna någon längre tid till yogan. Har just så pass hunnit med 15 min pga förberedelse för 30års kalas och själva kalaset + vår lilla 5-veckors bäbis. Jag måste bli bättre på att bara ta mig tid för en kvart finns nästan alltid över. Men idag gick det bättre, ca 40 min skön yoga bara för mig! Fokuserade på axlar och baksida och avslutade med skulderstående och plogen som var så jäkla skönt! Vet dock inte hur jag har det med tankarna, de är fortfarande lite överallt 🙂


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Härligt att du körde. Tankar kommer och går men du la ju märke till dem eller hur? Mer än vad vi ofta gör i livet i stort.


 26. Susanna skriver: 9 oktober, 2016

  Idag trotsar jag denna envisa förkylning ( typiskt dålig timing som vanligt) och kör ett låååångsamt pass. Låter allting ta den tid det behöver idag, men oj så skönt att röra på kroppen! Fantastiskt hur mkt man kan sakna det på bara några få dagar. Känner att jag landar i mig själv igen, andas fullständiga andetag (så långt det går med denna snörvliga nos) och släpper all prestation. Namaste???


  1. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   Kramar och krya på dig ???


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vad skönt att du är så duktig och lyssnar på kroppen! Långsam yoga var förmodligen precis vad du behövde <3


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Gud va härligt!!!! Krya på dig. Åh många som verkar vara förkylda man skulle kunna tro att vi yogat ihop och smittat varandra!


 27. Maria Gelderman skriver: 9 oktober, 2016

  Hej! Jag har haft lite tid till yoga i helgen, jag och min sambo jobbar om varandra denna helg så då är det mycket annat med barn och så! Men jag körde en kvart innan jobbet och kände att jag fick en ”kick” av att stå i skulderstående. Jag blev helt klart piggare så det var ju positivt!


  1. Sandra skriver: 9 oktober, 2016

   Lite yoga är bättre än inget, så bra jobbat av dig att ändå få till det!? Kram!?


  2. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Förstår att det är svårt att hitta tiden till allt, så lätt att det blir yogan man hoppar över. härligt att du ändå fick till dom där 15 minutrarna bland allt annat som man också vill hinna med. Grymt jobbat!????


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Ahhhh va härligt att du fick lite tid till dig på mattan!


 28. Tora skriver: 9 oktober, 2016

  Plogen är en favorit. Den ger mej en kick även om den är jobbig.
  Helgen har gått i maskeradens tecken…så ett yogapass behövdes verkligen idag, även om inte mattan såg alltför lockande ut till en början!
  Namaste alla ni fina!?☉


  1. Jessica skriver: 9 oktober, 2016

   Kramar ???


 29. Ann-Charlotteinstagram.com skriver: 9 oktober, 2016

  Dag 9. Alltid lika spännande att gå in och kolla dagens position… Gillar verkligen skulderstående och älskar plogen. Så skön… ? Njuter vidare av dagen. ☮️


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   <3 BRAAAAA!


 30. Hanna skriver: 9 oktober, 2016

  Sådär ja! I morse ville det sig inte riktigt, övre delen av ryggen var så stel. Nu nyss gjorde jag Josefines 60 minuters Bodycheck Vinyasa program på Yogobe för första gången. Vilken härlig sekvens även om min corestyrka inte riktigt räcker till. Blev riktigt varm. Sedan låg jag med min ”three minute egg” kloss under bröstryggen med armarna ut åt sidorna och toppen av huvudet i golvet i ca en minut och försökte slappna av. Dagens utmaning gick nu riktigt bra. Även om benen inte vill hållas lodrätt upp i luften utan kommer en aning över mittlinjen. Den eländiga Kråkan däremot vill forfarande inte flyga i mer än en sekund.


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vilken härlig yogadag du fick till! Kråkan får jag inte heller till, blir lika frustrerad varje gång!


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Åhhh va fint att höra att du yogade med mig online. tack för delning. STOR KRAM


 31. Jane skriver: 9 oktober, 2016

  Efter ett underbart yinyogapass på morgonen så blev det ett skulderstående och en fisk i naturreservatet Tiede al Mijara där vi vandrade i Rio chillar, heeelt galet fantastiskt hade en liten meditation i en liten grotta???
  Kramar Jane❤️?


  1. Trineinstagram.com skriver: 9 oktober, 2016


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   WOW. Njut av naturen. Låter helt magiskt.


   1. Jane skriver: 10 oktober, 2016

    Jaaa naturen är häääärlig och det är vaaaarmt hör??☀️
    Tyvärr är nätet dåligt med urkass täckning som kommer o går, så jag har missat måndagens huvudstående men jag tar den imorgon? Godnatt o kramar Jane


 32. Sandra skriver: 9 oktober, 2016

  Idag blev det kvällsyoga, först ett pass med lugnare yoga och sen nu när jag hunnit hem och lägga barnen blev det några solhälsningar och skulderstående. Ännu en position jag gillar mycket, jag gillar att vara lite upp och ner med huvudet, det är svårt att tänka på så mycket annat då!? Nu är jag glad i själen och glad över att jag yogat nio dagar i rad. Jag ska försöka ta fram den här känslan när motivationen tryter, jag vet ju att jag mår bra av det här!?❤️


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Precis, vid skulderstående gäller det att hålla tungan rätt i mun hehe!


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   JAJAJAJA!!!! Yoga 15 min om dagen FOREVER. <3


 33. Elena skriver: 9 oktober, 2016

  Dag 9: skulderstående. Eftersom skulderstående är min absolut sämsta asana så visar jag er en bild på min dotter. Jag känner mig som en gammal tant i både skulderstående och plogen. Kanske därför jag verkligen behöver dem? ?


  1. Elena skriver: 9 oktober, 2016

   Och det där sista orkade jag inte alls med. Har inte särskilt stark rygg och bål märker jag. Men en dag är jag där… ?


  2. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Åh jag är säker på att du gör den riktigt bra du också!


  3. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Jag känner likadant! Känner mig som en 80 år gammal tant och därför visar jag en bild på min härliga frukost istället haha. Men det är nog därför vi behöver göra den lite mer, träning träning träning. Sedan kommer det nog? Kram på dig


   1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

    Hörni…inte sånna negativa tankar nu. Ge kärlek till er själva. KRAMAR <3


 34. Trineinstagram.com skriver: 9 oktober, 2016

  Elsker skulderstående, den er bare så deilig?…og i dag jobbet jeg på med kråkan oxå . Var så utrolig morsomt i dag, hadde god flyt og flexibilitet. Takk for denne utmaningen, takk Josefine ???


  1. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Härligt när man känner att man får in ett bra flyt. Grymt jobbat!???


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   TACK TILL DIG! Va härligt!


 35. Magdalena skriver: 9 oktober, 2016

  Vaknade med halsont och snuva. Tänkte först hoppa över dagens utmaning men framåt kvällen kände jag mig lite piggare och gjorde solhälsningar i ett lugnt flöde och sedan den enklare varianten av skulderstående med en kudde under ryggen och benen mot en vägg, jätteskönt.


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Vad skönt att du kände dig bättre framåt kvällen, hoppas att förkylningen är bortblåst imorgon!


  2. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Bra att ta det lugnt och känna in kroppen när man inte känner sig riktigt bra. Krya på dig! Kram


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Krya på dig!!!!


 36. olivia skriver: 9 oktober, 2016

  Åh waw idag har jag prokrastinerat hela dagen känns det som. Har suttit med en hemtenta som aldrig tar slut… Dock fick jag lite flow efter dagens yoga var gjord, kärlek till alla som inspirerar till att yoga alltså! <3


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Hoppas att hemtentan går bra till slut, skönt med lite yoga som paus!


  2. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Det brukar kännas lite enklare efter man har tagit ett bryt och aktiverat kroppen lite. Man får lite ny energi?? Lycka till mer hemtentamen!?


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   YES! Yoga innan plugg är bästa bästa!!!


 37. Lindatradgatan21.bloggplatsen.se skriver: 9 oktober, 2016

  Efter X-fit-pass var kroppen bra uppvärmd och att fortsätta med lite yoga när jag kom hem var så skönt. Balans och lite av varje gillar jag 🙂


  1. Ida L/ @im_healthyenergynouw.com skriver: 9 oktober, 2016

   Låter som en go kombo- det bästa av två världar 😉


 38. Victoria skriver: 9 oktober, 2016

  Denna övningen kunde inte ha passat bättre en dag som denna. Mycket stress på jobbet idag, uppsvälld mage och en hjärna som skrek efter syre. När jag stod i skulderstående var det precis som att allt blod rann tillbaka uppåt. Fick en iskall känsla i hela magen som sedan vandrade uppåt mot huvudet. Hjärnan känns helt plötsligt 2 kg lättare. God natt kram från mig 🙂


  1. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Skönt att kunna ge hjärnan va den behövde!? Tror jag får börjar göra denna lite oftare efter mina stressiga dagar på jobbet och se om det känns bättre. Bra tips???


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   WOW!!!!! Tack för delning.


 39. MinnaMittkokoshjarta.isilife.se skriver: 9 oktober, 2016

  Vaknade upp med en smått trött kropp detta eftersom jag tror det är en förkylning på gång. Så blev en lugn yoga kvart med långsamma andetag. Avslutade med skulderstående och en kort stund i plogen. Det var så galet skönt, kändes att kroppen inte var helt frisk men att lägga sig i plogen värmde hela kroppen och ända in i hjärtat.
  Vet inte varför men blir alltid så varm när jag gör plogen! ?


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   <3


 40. MinnaMittkokoshjarta.isilife.se skriver: 9 oktober, 2016

  Ska jag berätta en hemlighet? På jobbet går jag ibland in i omklädningsrummet/eller toaletten under min rast, har en kudde i skåpet och lägger mig med benen i Vikariat Karani. Haha känner mig alltid lite smått hemlighetsfull men det är så galet skönt!!!


  1. Tora skriver: 9 oktober, 2016

   Hahaha va härligt!?


  2. Nellieminvardagshalsa.se skriver: 10 oktober, 2016

   Underbart! ? Jag gömmer mig också i vilrumnet och yogar ibland.


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Hahahaha Minna! Tack för att du delar. Jag har jobbat på kontor ett år av mitt liv och yoga på toaletten blev min räddning. Smet ofta in där för lite shaking eller yoga. Så glad att det inte bara är jag. Bästa bästa!


  4. Thilda skriver: 10 oktober, 2016

   Finaste hemligheten <3


 41. sigridnouw.com skriver: 9 oktober, 2016

  En dag full med måsten och stress. Inte trodde jag yogan skulle hinnas med men jodå! Det sjuka är att jag bara gick loss! Jag har yogat i nästan en timme nu på mitt egna vis. Utan mobil, data eller någon beskrivning. Jag trodde aldrig att det skulle kunna bli såhär bra idag men detta var ärligt talat den bästa gången hittills. Total närvaro och jag har till och med stått på huvudet….
  Det bästa är att jag lärt mig röra min högra lilltå!!! Jag tänkte testa som avslutning. Det slutade med att jag satt där på mattan i 20 minuter och fokuserade på att spreta med mina tår. Högra lilltån går ut och in som på räls just nu. Dock mycket svårare med den vänstra. Jag får öva lite till på det där.
  Kramar, Sigrid. 🙂 <3


  1. Jane skriver: 9 oktober, 2016

   Häääärligt?


  2. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Var härligt när det inte blir som man har tänkt sig, på ett positivt vis alltså! Har varit med om liknande, när dagen har varit skit, bara en massa stress och måsten där jag inte trodde att jag skulle kunna fokusera på yogan över huvud taget. Men att på något vis det förds massa energi och en jävlar anammar i det där och man får feeling att utmana sig själv på mattan. Det är den bästa känslan när man kan överraska sig själv????? Grymt jobbat!?


   1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

    <3


  3. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   WOW – Sigrid. Blir helt lycklig i själen av att läsa. ÅHHHH det är heeeelt otroligt ju. Heja dig! <3 <3 <3


  4. Coachingmedanna skriver: 11 oktober, 2016

   Heja höger lilltå! ??


 42. Virginie Caplon skriver: 9 oktober, 2016

  Bonsoir!
  Idag har det varit i samma täcken som igår: sjuk 🙁
  Har sovit mycket, haft mycket ont i halsen och orkat leka med barnen (bara en liten stund).
  Och nu ville jag ändå gå ner och titta på vilka övningar som skulle göras idag.
  Så att jag är med trots allt!
  Önskar er en god natt, jag hoppas jag sover bättre i natt…
  Namaste.


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   KRYA PÅ DIG BÄSTA DU! Sov sov sov. Ser fram emot att ha dig tillbaka här snart igen- KRAM


  2. Jessica Karlsson skriver: 10 oktober, 2016

   Krya krya ?


 43. Sara skriver: 9 oktober, 2016

  Älskade skulderstående ❤️ Skulderstående och några andra positioner med hjulet. Avslutade med savasana med nya valpen som kom hem idag ??


  1. Rebecka Johansson skriver: 10 oktober, 2016

   Att avsluta med Savasana och en ny liten valp låter ju som bästa avslutningen!?


  2. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   MYSIGT! Gosa gosa gosa <3


  3. Coachingmedanna skriver: 11 oktober, 2016

   Å valpmys o savasana ? Ove min äldsta hund var valp när jag tog mina första trevande yogasteg för snart elva år sedan, så han är en liten yogavalp. Mina hundar älskar när jag yogar:) vad säger din valp om yoga? ??


 44. Mirra skriver: 10 oktober, 2016

  Ja- vad svårt det är att ge tid till den här lilla yogastunden varje dag. Det är därför jag gör den här utmaningen- för att komma igång med yogan igen.
  Jag förväntar mig att kroppen ska göra som när jag yogade mycket- men det gör den ju inte alls. Den gör något annat?
  Fick till skulderstående och plog ändå- fast med en helt ny känsla än förut. Kroppen är stel och gör ont. Men vet ju att den blir bättre av detta.


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   JA – så fint att du lyckats ge dig själv 15 min nu i hela tio dagar. Det är inte lätt innan rutinen sitter där men sen upplever jag att det verkligen blir som att borta tänderna. En dag utan yoga för mig känns jättekonstigt. Tålamod tålamod. KRAM till dig


  2. Coachingmedanna skriver: 11 oktober, 2016

   Kram ?
   Igenkänning. För mig tror jag det handlar om mötet med mig själv. Jag skjuter upp det. Men med fler o fler dagar med 15 min yoga börjar jag känna annorlunda. Jag ser fram emot mötet. Det får mig att vara ärlig mot mig själv. Vad är egentligen viktigt. För mig.
   ?


 45. Stina skriver: 10 oktober, 2016

  Borjade morgonen med lite yoga, forst lite solhalnsingar och flow for att sedan avsluta med skulderstaende. Det var en intressant upplevelse pa morgonen, brukar komma upp latt men jag tror inte jag var tillrackligt uppvarmd i ryggen for jag kunde liksom inte komma upp och bli rak i kroppen. Jag skall gora lite mer ikvall nar jag ar riktigt uppvarmd i hela ryggen.


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Precis! Det kan vara så på morgonen och ofta kanske du gjort Skulderstående i slutet av en längre yogaklass, när kroppen är varmare. Hoppas det känns bättre ikväll. KRAM


 46. Sara Alexandersson skriver: 10 oktober, 2016

  Vilka härliga positioner det var idag – oxå! ?Tyvärr kom de inte riktigt till sin rätt på grund av förkylningen, men jag var i alla åtminstone en stund och jag tänker att jag låter dem återkomma lite längre fram i utmaningen.


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   JA allt blir tufft med förkylning men fint att du ger dig själv lite yoga iaf. Kommer ju fler dagar när du kan göra dess övningar. KRAM


 47. Klara skriver: 10 oktober, 2016

  Så, igår var det sags för skulderstående. Gillar den, men känner att jag inte är riktigt tillräckligt starkt för att lyfta benen helt rakt uppåt. Fisken däremot, den älskar jag! Den har nog varit en favorit sedan första gångerna jag kom i kontakt med yoga!
  Hade varit ute på en kall och regnig promenad så när jag kom hem tog jag på mig sköna kläder, värmde varmt vatten med färsk ingefära, tände massa ljus, satte på Bon Iver på hög volym och började flowa. Det bästa med utmaningen hittills är att jag fått så mycket inspiration till mina egna flow! Även om ingen övning varit ny, så poppar de upp i huvudet mycket lättare nu! Så jag tror jag fick in kanske alla 9 dagars övningar i ett flöde!
  Helt klart en mysig stund på mattan och en härlig känsla av att verkligen kunna göra min egen kropp trött! Kände mig så lugn och harmonisk efteråt!


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Men gud va mysigt Klara! Så underbart att vi alla kör till samma musik. Börjat älska Bon Iver. Så grymt att du körde övningarna i ett flöde… det är liksom lite hur denna utmaning kommer urarta ;-). Så du har helt enkelt tjuvstartat lite ;-). KRAM


 48. Nellieminvardagshalsa.se skriver: 10 oktober, 2016

  Var är min core? Kommer inte upp med raka ben. Fokuserade på plogen och den härliga bakåtböjningen istället. 🙂 Älskar fötterna-rakt-upp-positionen. Den i kombination med krama om knäna är en skön dynamisk sekvens på kvällen.


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Åh va skönt!!!! Gör fötterna-rakt-upp positionen varje dag innan jag går och lägger mig, sååå härligt!


 49. Anna Bovinder skriver: 10 oktober, 2016

  Skriver idag istället för igår:) Det blev ingen yoga för mig igår, även om jag tittade längtansfullt mot mattan flera gånger. Men det blev annan istället. Viktigast först: möta mina tre barn som inte varit med mig och dottern på sjukhuset och känna in dem, svara på frågor och lyssna lyssna lyssna. Ena sonen grät hela vägen till simträningem och den andra lyckades jag ”förgifta” med jordnötter så vi höll på att få uppsöka akuten pga allergi. Inte kul. Alls. Yngsta dottern ville bara amma;) Men i slutet av dagen är alla och allt ok! Yogan har verkligen hjälpt mig att ”plocka russinen ur kakan” och uppskatta nuet, lyfta det som är bra och acceptera mitt liv och situationerna som uppstår. Så tacksam!


  1. josefinebengtsson skriver: 10 oktober, 2016

   Fint, vissa dagar är ju KAOS och då kan yoga verkligen vara en liten redare i nöden. En andningspaus när vi hinner ta ett steg utanför all kaos, alla känslor. Tack för att du delar!


  2. Coachingmedanna skriver: 11 oktober, 2016

   Så fint beskrivet med kakmetaforen ? igenkänning


 50. Jessica Karlsson skriver: 10 oktober, 2016

  God kväll yogis ? Åh lite sorgset idag men samtidigt jätte tacksam ?? Det var typ exakt ett år sedan jag skadade nacken i huvudstående så kan inte göra den, i alla fall inte ännu..jag var för snabb upp då och spände mig mer än hade styrkan med mig. Tyckte beskrivningen var jätte bra och tydlig så skall spara den till framtiden. Jag fortsatte istället på gårdagens. Först meditation, rotationer, halvbrygga, skulderstående..sen kände jag mig stark och gjorde triceps armhävningar och rygglyft:) Väldigt glad över att fått in daglig rutin och uppskattar yogan hemma dör man själv bestämmer tempo och asanas ??❤️ Så tusen tack, hur va dagen upp och ner alla som kom upp?? Kramar ?


  1. josefinebengtsson skriver: 11 oktober, 2016

   Hoppas hoppas din skada försvinner snart. Skickar läkning. Bra att du lyssnar på kroppen och gör din grej. <3 <3 <3


 51. Coachingmedanna skriver: 11 oktober, 2016

  Tycker om skulderstående ?
  Fantastiska ni är allihop som delar med er, o vilka härliga yogabilder på instagram ?


 52. Eva Holmbomevaholmbom.blogg.se skriver: 11 oktober, 2016

  Tycker mycket om skulderstående, känner mig alltid stärkt och mer fokuserad efter. Jag kommer dock ej ned med benen rakt i plogen, vet ej om det är för att det känns lite läskigt eller om det beror på mina stela baksidor. ♥


Annons

Laddar